‘Bitlis İli Yatırım Alanları Çalıştayı’ başladı

‘Bitlis İli Yatırım Alanları Çalıştayı’ başladı

Bitlis Valiliği tarafından organize edilen 'Bitlis İli Yatırım Alanları Çalıştayı' başladı.

Bitlis Valiliği tarafından organize edilen ve 2 gün sürecek olan 'Bitlis İli Yatırım Alanları Çalıştayı' başladı. 

Çalıştaya, Bitlis ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcileri, yatırımcı Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, bazı kurum temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.

Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Bitlis Vali Vekilli Salih Altun, yatırım için emek, sermaye, işgücü ve müteşebbisin olması gerektiğini söyledi. 

Yatırımın olmazsa olmazının sermaye olduğunu dile getiren Altun, klasik anlamda sermayenin sadece parasal değerler değil, bunun yanında işgücü ve emeğin de olması gerektiğini belirtti.

Emek, işgücü, sermaye ve müteşebbisin bir araya gelmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Altun, “Müteşebbis yani teşebbüs eden kişinin hayal etmesi gerekiyor. Sermeyesi yok ve yatırım yapmak istiyorsa sadece hayal etmekle de olmaz. Bir kenarda biriktirdiği sermayesi olup da spekülatif olarak tutmak değil, elindeki bu sermayeyi reel yatırıma dönüştürmesi durumunda hem bölge hem de ülke ekonomisi kazanacaktır." dedi.

Eskiden pazar sorunu var diye bazı yatırımların yapılmadığını, küreselleşen dünyada artık pazar sorununun da ortadan kalktığını ifade etti. Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eskiden yaşanan pazar sorunları son yılarda yapılan bölünmüş yollar, raylı sistemdeki gelişmeler ve iletişimde yaşanan gelişmelerle sona erdi. Artık dünyanın bir ucunda üretilen herhangi bir üründen diğer uçtaki insanlar anında haberdar olabiliyor. Yani artık pazar sorunu diye bir sorunda kalmamıştır. Burada ortaya çıkan 2 sorun gündemi meşgul ediyor. Birincisi müteşebbis sorunu, ikincisi ise işgücü sorunudur. Bu sorunları ortadan kaldırırsak, kalkınmayı başarabiliriz."

"Yatırımcıya değişik fonlar sağlanıyor"

Sermayesi olmayıp da iş fikri olanlara çeşitli adlar altında fonlar sağlandığına dikkat çeken Altun, "Yatırım fikrine sahip olup da sermayesi olmayanlar Kalkınma Ajanları, KOSGEB, KOBİ ve değişik bankalar farklı fonlar sağlıyor. Bunun için devlet her türlü desteği vermeye hazırdır. Bu anlamda çalıştayımız yararlı olacaktır. 2 gün sürecek çalıştay sonrasında elde edilecek olan bilgiler, sonuç bildirgesinde toplanacak. Bu bildirge Valiliğimize de sunulacaktır. Biz de Valilik olarak bunun takipçisi olacağız." diye konuştu.

2 gün sürecek çalıştayda oluşturulan gruplarda, Bitlis'in yatırımlardaki mevcut durumu ve çözüm önerileri, geliştirilecek projeler, Bitlis'in gelişimine katkı sunacak yeni projeler ve yarım kalan projelerin neden hayata geçirilemediği konuları masaya yatırılacak. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler