Bitlis İlim Yayma Cemiyeti 3’üncü Olağan Kongresini yaptı

Bitlis İlim Yayma Cemiyeti 3’üncü Olağan Kongresini yaptı

​İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şubesinin 3’ncü olağan Kongresinde mevcut başkan Mustafa Cengiz güven tazeledi.

İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şubesi, 3’ncü Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut başkan Mustafa Cengiz güven tazeledi.

Şehit Halil Kantarcı Yüksek Öğrenim Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, cemiyetin faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimin ardında selamlama konuşmasını yapan Mustafa Cengiz, faaliyetleri hakkında bilgi vererek, bundan sonra ki süreçte de aynı azim ve gayretlerle çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Kudüs davasının birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Cengiz, "2014 yılında bize yetki verilerek şubemizi açtık Bitlis’te. 20 kişilik bir yönetim kurulundan oluşuyoruz. İçerisinde tüzük gereği avukat, doktor, mühendis, esnaf, eğitimci, iktisatçı, muhasebeci, öğretim görevlisi olmak zorundadır. Bu meslek kollarının tamamı yönetimimizde mevcuttur. Kurulduğumuz günden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 04-06 yaş Kur’an Kursu bayan hocalarına yönelik çocuk gelişim kursunu açarak, yaklaşık 6 ay içerisinde kursu verip, 120 kişiye sertifikalarını verdik. Gençlik Spor Bakanlığının desteklediği 500 kişiye ebru, hüsnü hat, Osmanlıca, Arapça ve çini kursunu vererek, bir yıl içerisinde sertifikalarını verdik. Bununla beraber birçok farklı proje ve etkinlikler yaptık. En önemlisi de içimizdeki yara olan Kudüs. Kudüs her şekliyle bizim gönül yaramızdır. Daha önce Kudüs’e tur düzenledik. Bu yılda en yakın zamanda bir ekip hazırlayıp, Kudüs yolculuğunu yapacağız." dedi.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise daha önce üniversitelerde ikna odaları varken, bu gün üniversitelerde İlim Yayma Cemiyetlerinin olduğunu belirtti.

Tek listeyle girilen kongrede mevcut başkan Mustafa Cengiz, güven tazeleyerek yeniden İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanlığına seçildi.

Kongreye HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, AK Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Abdüsamet Dalğa, belediye başkan adayları ve STK temsilcileri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.