Bitlis’in İkizler köyüne bir yıl sonra imam atandı

Bitlis’in İkizler köyüne bir yıl sonra imam atandı

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı İkizler köyüne bir yıl aradan sonra imam atandı.

Mutki’ye bağlı İkizler (Kızvank) köyüne bir yıl aradan sonra imam ataması yapıldı. Olayın basına intikal etmesinin ardından açıklama yapan Mutki Müftüsü Cemil Meriç, köylülerin iddia ettiği gibi 4 yıl değil yaklaşık bir yıldır köyde imam olmadığını söyledi.

Konu hakkında görüştüğümüz Müftü Cemil Meriç, Ramazan ayına girmeden önce köye imam atamasının yapıldığını ifade ederek, “Köylülerin iddia ettiği gibi köye 4 yıldır imam atanmamış iddiası gerçeği yansıtmıyor. Evet, yaklaşık bir yıldır köye imam ataması yapılmamıştır.” dedi.

Her köye imam atanmasını istediklerini ifade eden Meriç, “Fakat imkanlar doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığının atama talimatlarıyla imam kadroları boş olan köylerimize imam atamalarını yapıyoruz. Dolayısıyla yaklaşık bir yıldır imam ataması yapılmayan İkizler köyüne 15.06.2015 tarihinde imam ataması müftülüğümüzce yapılmıştır. Şu an atanan imam köyde görevinin başında bulunmaktadır. İlçeye bağlı bazı köylerimizde imam olmadığı için sıkıntılar yaşanıyor. Buralara da imkanlar doğrultusunda imam atanması için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ifadesini kullandı.      (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.