Bitlis kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Bitlis kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Bitlis’te düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine, şiddetli yağışa rağmen binlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Best- Der), tarafından Bitlis’te Kutlu Doğum Etkinliğini düzenledi.

Tarihi İhlasiye Medresesi’nin bulunduğu Gökmeydan Miting Alanında düzenlenen etkinliğe, 7’den 70’na binlerce Bitlisli katılırken, HÜDA PAR’ın desteklediği bağımsız Milletvekili Cengiz Karakaya’da düzenlenen programda hazır bulundu.

Bitlislilerin etkinliğe saatler kala alana akın ettiği görülürken, alanın girişine kurulan polis arama noktalarındaki üst aranmasından geçen halk meydana giriş yaptı.

Kadın ve erkekler ayrı yerlerden etkinlik alanına giriş yaparken, gençlerin ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dalgalanan tevhid bayrakları ve getirilen tekbirler coşkulu bir hava oluşturdu.

Etkinlik saati yaklaştıkça alandaki hem kalabalık hem de coşku doruğa çıktı. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında bastıran şiddetli yağışa rağmen, kimse alandan ayrılmadı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Özlem Ajan sanatçılarından Özcan Güner’in seslendirdiği Peygamber Efendimizi konu alan ilahi ve ezgilerle devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını Best-Der Başkan Yardımcısı Mahmut Dalga yaptı. Açılış konuşmasın ardında günün anlam ve önemine binaen Türkçe bir konuşma yapan İlahiyatçı Musab Dalga, Peygamberin hayatında kesitler sundu.

“İzzet ve şeref Hz Muhammed’in yolunu takip etmektedir”

Etkinliğe katılan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdülbari Çelik, Kürtçe yaptığı konuşmada, İslam Kardeşliğine vurgu yaparak, Hz Muhammed’in dünyaya gelişiyle insanların rahmetle buluştuğunu söyledi.

Çelik, insanlar kimin arkasından gittiğini, kimlerle dost olduğunu, kimlerle haşir olacağını bilmesi gerektiğini belirterek; arkasından gidilen Peygamberin emsalsiz olduğunu, bu müjdenin Kur’an-ı Kerim de verildiğine dikkat çekti.

Allah, Peygamberinin ismini kendi ismiyle birlikte yücelttiğini vurgulayan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah O’nun ismini kendi ismiyle birlikte zikrediyor. O’nun ismi göklerde Ahmet, yerde Muhammed olarak biliniyor. Allah ve melekleri O’na salat getiriyorlar. O, yetimlerin ve mustazafların sabrıdır. Ezan’da, kamette, hutbede, Arafat’ta, Mina’da, tavafta her yerde O’nun adı zikrediliyor.  Kim ki, izzet ve şeref kazanmak istiyorsa, kim ki, dünya ve ahirette kurtuluşa ermek istiyorsa Hz Muhammed’e tabi olsun.”

“Peygamberler zalimlerin tahtlarını başlarına yıktılar”

Peygamberlerin nurlu olduğunu fakat zalimlerin de düşmanı olduğunu belirten Çelik, “Peygamberler Allah’ın davasını anlatıyorlardı. İnsanları hakka çağırıyorlardı. Allah’tan korkuyorlardı. Allah’tan başka kimseden korkmuyorlardı. Şeytan, Âdem’e karşı kaybetti. Nuh’un kavmi, Nuh’a karşı kaybetti.  Nemrut, İbrahim’e karşı kaybetti. Firavun, Musa’ya karşı kaybetti. Ebu Cehiller ve Ebu Lehebler, Hz Muhammed’e karşı kaybettiler.  Peygamberler zalimlerin tahtlarını başlarına yıktılar.” dedi.

Hiç kimsenin Peygamber Sevdalılarının sabrını test etmeye yeltenmemesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Nasıl ki Bediüzzaman’ın düşmanları, Şeyh Said’in düşmanları, Şeyh Şahabettin’in düşmanları, Seyit Ali’nin, Seyit Selim’in düşmanları dün kaybettiyseler, bugün de kaybedeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Mukaddesatımıza hiç kimse hakaret etmeye kalkışmasın. Hiç kimse mukaddesatımıza el uzatmasın. Hiç kimse tesettürümüze ve çarşafımıza dil uzatmasın. Hiç kimse camilerimize elini uzatmasın. Hiç kimse elini İslam’ın âlim ve şeyhlerine uzatmasın.  Tarihte nasıl ki Muhammediler şeytan ehlini rezil ettiyse, zalimlere karşı dik durduysa, aynı duruşu bugünde sergileyeceklerdir.” şeklinde konuştu.

“Kadına en büyük değeri Peygamber vermiştir.”

Son olarak kadınlara seslenen Çelik, Peygamberin hiç kimseye değer vermediği kadar kadına değer verdiğini hatırlatarak, “Peygamber hiç kimsenin önünde kalkmamıştır. Fakat kızı Fatma geldiğinde ayağa kalkmış, O’na yerini vermiş. O’nu sevmiş ve O’na değer vermiştir.  Herkesin kızını öldürdüğü, diri diri toprağa gömdüğü bir zamanda O, kızına değer vermiştir. Onun için çocuklarınızın Allah ve Peygamberin yolunda gitmelerini sağlayın.” tavsiyesinde bulundu.

Program, yapılan duayla sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.