Bitlis Müftülüğü kutlu doğum istişare toplantısı yaptı

Bitlis Müftülüğü kutlu doğum istişare toplantısı yaptı

Bitlis İl Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihlerinde Bitlis merkez ve ilçelerinde gerçekleştireceği Kutlu Doğum etkinlikleri için istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İstişare toplantısına, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba’nın yanı sıra muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, imam ve Bitli esnafından temsilciler katıldı.

Hz. Peygamberin dünyaya teşriflerinin yıldönümü nedeniyle 14-20 Nisan tarihlerinde merkez ve ilçelerde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi veren İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, yapacakları etkinliklerle bir hafta boyunca halkın manevi duygularını yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Akbaba, etkinlik hakkında kısa bilgi vererek, şöyle konuştu: “14-20 Nisan tarihlerinde ülkemizde olduğu gibi insanımızın olduğu dünyanın her yerinde kutlanacaktır. Biz de burada Bitlis Müftülüğü olarak, STK’ların desteğiyle birçok program yapmayı düşünüyoruz.

İlk önce esnafımıza gül dağıtmakla başlayacağımız programlarımızı il ve ilçelerde yapacağımız konferanslarla devam ettireceğiz. Kutlu Doğumun hatırına ödüllü yarışmalar düzenlenecek. Peygamberin hayatını konu edinen eserler halkımıza dağıtılacak.” dedi.

Öte yandan Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında Türkiye birincisi ve dünya 2’incisi olan Yaşar Çuhadar tarafından Kur’an ziyafeti verileceği kaydedildi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.