Bitlis Mutki'de çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Bitlis Mutki'de çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Alatoprak köyü kırsalında Cumartesi gününden bu yana çıkan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Alatoprak (Salansor) köyü kırsalında, Cumartesi gününden bu yana henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Çallı ve otların bulunduğu alanda çıkan yangın, köylüleri tedirgin ederken Orman Müdürlüğü yetkilileri ise çıkan yangına müdahale edildiğini, yangının yaşam alanları için an itibariyle bir tehlike oluşturmadığını belirttiler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bitlis Orman İşletmesi yetkilileri, "Cumartesi gününden bu yana Mutki ilçemize bağlı Alatoprak köyü kırsalında çıkan yangın devam ediyor. Çallı ve otların bulunduğu alanda çıkan yangına aralıksız müdahale ediyoruz. 3 adet pikap, 1 adet arazöz yangın söndürme aracı, 1 adet ilk müdahale aracı, işçi ve personellerimizle yangın mahallinde, yangını söndürme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arazinin şartları da göz önünde bulundurulursa zor bir çalışma yürütüyoruz. Alanda orman yolları var. Yangını şu an kontrol altında tutuyoruz. Yerleşim alanları için henüz tehlike oluşturacak bir durumda değil. Yangın söndürüldükten sonra yangının etki alanıyla ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum