Bitlis'te 120 üniversite öğrencisine istihdam imkanı

Bitlis'te 120 üniversite öğrencisine istihdam imkanı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak amacıyla Sosyal Çalışma Programları kapsamında, Bitlis'te 120 öğrenciye iş imkanı sunuluyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak amacıyla başlatılan Sosyal Çalışma Programları (SÇP) kapsamında, Bitlis'te 120 kişi alınacak.

3 ay süreyle çalıştırılmak üzere alınacak başvurular bugün başladı ve 28 Haziran tarihinde sona erecek. Üniversite öğrencileri, 25-28 Haziran tarihleri arasında internet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri dışında, akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvurabileceği program için başvuruların İŞKUR'un internet sitesi üzerinden kabul edileceği duyuruldu.

Öğrenciler, programa katıldıkları her bir gün için 67,36 TL almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortaları karşılanacak.

Öğrencilerin, tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırılan program, bu yaz döneminde en fazla 39 gün olacak. Öğrenciler, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün bu programdan faydalanabilecekler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler