Bitlis’te 81 il ile eş zamanlı asayiş uygulaması

Bitlis’te 81 il ile eş zamanlı asayiş uygulaması

Bugün akşam saatlerinde 81 il ile birlikte eş zamanlı olarak Bitlis’te, Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 180 polisin katıldığı asayiş uygulaması başlatıldı.

Akşam saatlerinde 81 il ile birlikte Bitlis’te Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 180 polisin katıldığı asayiş uygulaması başlatıldı. Bitlis Emniyet Müdürlüğü önü, Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Arıcılık mevkii ile çarşı merkezinde oluşturulan ekipler tarafından, araçlar başta olmak üzere kıraathaneler ve bazı işyerlerinde asayiş uygulaması yapıldı.

Ahmet Eren Bulvarı üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü önünde araçları tek tek durdurarak didik didik arayan polisler,  araçların içinde bulunanların ise kimliklerini kontrol etti. Durdurulan yolcu otobüslerinin bagajları da dedektör köpek yardımıyla arandı.

Uygulama ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Akbıyık, 81 ilde eşzamanlı yapılan uygulamanın, kar yağışına rağmen Bitlis’te de 3 farklı noktada gerçekleştirildiğini söyledi.

Akbıyık açıklamasında şunları söyledi:

“28 Ocak 2017 günü yani bugün 81 ilimizde eşzamanlı olarak “Türkiye Huzur ve Güven Operasyonu-2” adı verilen uygulamamızı bugün kar ve soğuğa rağmen yapıyoruz. Daha öncekini Aralık ayı içerisinde İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün direktifleri doğrultusunda gerçekleştirmiştik. Birçok suçlu, aranan araç ve şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Bu günde suç örgütleri ve terör örgütleri ile mücadele ve ülkemizdeki mevcut huzur ortamı ve güven ortamının devamını sağlamak amacıyla 19.30 ile 23.30 saatleri arasında ilimizde, 81 ilimizle birlikte eş zamanlı olarak sabit noktalar ve umuma açık yerlerde uygulama başlattık. Umarım hayırlı uğurlu olur." dedi.

Akbıyık, amaçlarının vatandaşlar için daha sağlıklı, daha huzurlu, güvenli bir Bitlis ortamı oluşturmak olduğunun altını çizerek, uygulamada görev akarak, özverili çalışan herkese teşekkür etti. (Şükrü Tontaş -İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.