Bitlis'te binlerce kişi Siyer Sınavı'na katıldı

Bitlis'te binlerce kişi Siyer Sınavı'na katıldı

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Siyer Sınavı'na Bitlis'te binlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na Bitlis'te binlerce kişi katılım sağladı.

Yağışlı havaya rağmen sınava katılanlar, erken saatlerden itibaren girecekleri okulların önünde beklemeye başladılar. İl genelinde 5 binin üzerinde katılımcı, 30 merkezde sınava girdi.

Sınav hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis Koordinatörlüğü yetkililerinden Emrullah Uysal, olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılımın gerçekleşmesinin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek, sınava katılanlara ve sınavda görev alanlara teşekkür etti.

Uysal, "Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlemiş olduğu 2018 yılı Siyer Sınavı başladı. Bu sınav için il, ilçe, belde, köy demeden gece gündüz çalıştık, gayret ettik. Elhamdülillah, binlerce kişi kayıt yaptı. Sınava katılanlar şimdiden kazandılar. Kazanmalarının sebebi, Allah Resulünü tanımalarıdır. Peygamberin hayatını öğrendiler. Binlerce eve peygamber sevdası girdi. Bu da büyük bir mutluluktur. Bizi sevindiren budur. Bizim gayemiz de budur. Bir insan bir işi başardığı zaman nasıl seviniyorsa, kendisine bir hediye verildiğinde seviniyorsa aynı şekilde bizlerin de Allah'ın bu mübarek hediyesine sebep oluşumuz bizi sevindirmektedir. Biz Allah rızası için bu işe girdik, çalışarak çaba gösterdik." dedi.

"Geçen yıla nazaran katılım oranı yüzde 50 arttı"

Bu yıl katılımın geçen yıla nazaran yüzde 50 arttığını bildiren Uysal, "Bitlis il, ilçe, belde ve köylerde 5 binin üzerinde katılım sağlandı. 30'un üzerinde okulda sınav yapıldı. Katılım oranımız geçen yıla nazaran yüzde 50 arttı. Geçen yıl Siyer Sınavı'na 3 bin 400 kişi katılırken, bu yıl 5 bin 230 kişi katıldı. Bugün hava yağışlıdır. Sabahın erken saatlerinden itibaren yavaş yavaş yağışlar başladı. Sınav saatine doğru yağışların etkisi daha da arttı ama buna rağmen insanların telefonla, mesajla, sosyal medya ağları üzerinden bizlere ulaşarak sınav yerlerini, okullarını, sınav saatlerini teyit etmeleri, halkımızın Siyer Sınavı'na ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Sınava girecek birçok adaya sorduğumuzda bizlere 6, 7, 8 defa kitabı bitirdiklerini söylüyorlar. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.