Bitlis'te Kur’an'ı öğrenme ve okuma seferberliği

Bitlis'te Kur’an'ı öğrenme ve okuma seferberliği

​Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından, Kur’an-ı Kerim'i öğrenme ve okuma seferberliği başlatıldı.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından, tüm illere örnek olacak Kur’an-ı Kerim'i öğrenme ve öğretme seferberliği başlatıldı.

Okuma-yazma seferberliğiyle birlikte, kadınlara bir taraftan da Kur’an-ı Kerim öğretmeyi arzuladıklarını belirten Ustaoğlu, “Ben istiyorum ki akşamleyin anne ile çocuğun 15’er dakika Kur’an okuma seferberliği yapsın. Çocuğu bir sayfa Kur’an okusun, anne dinlesin; anne bir sayfa Kur’an okusun, çocuğu dinlesin.” dedi.

Diyanetin öncülüğünde başlatılacak olan bu seferberliğin, çocukların manevi anlamada yetişmesine faydalı olacağına vurgu yapan Ustaoğlu, “İnşallah diyanetimizin öncülüğünde, çocuklarımıza manevi anlamda faydalı olacak. Müftümüzün de bu konuda bayan hocalarımızla bir toplantı yaparak, inşallah bu kampanya dahilinde, evimizde birer sayfa Kur'an okunacak. Bizim Kur’an’a sahip çıkmamız lazım, her evde de bir Kur’an sesinin yükselmesi adına da önemli olacağını vurgulamak istiyorum.” dedi.

Başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında gezdiği kurslarda, Kur’an-ı Kerim'i okuma ve öğrenme seferberliğini başlatma müjdesini veren Ustaoğlu, yakın zamanda her evde Kur’an okuma ve öğrenme seferberliğini başlatacaklarını söyledi.

"Kur’an okuma ve öğrenme seferberliğini başlatıyoruz"

Okuma seferberliği konusunda kadınların azimli olduklarına inandığını dile getiren Ustaoğlu, “Okuma-yazma seferberliğiyle birlikte, bayanlarımızın bir taraftan Kur’an da öğrenmelerini de istiyoruz. Bu üzüntümüzdür. Allah’ın kelamını siz de bilmediğiniz için üzgünsünüz. Geçmişinize, anne babalarınıza bir iki ayet okumayı istiyorsunuz. Ama bilmediğiniz için üzgünsünüz. Müftü hocaya da söyledim, inşallah yakın bir zamanda mahallelerimizde, her evde Allah’ın izniyle Kur’an okuma ve öğrenme seferberliğini de başlatıyoruz. Yakında 20 ilahiyat mezunu bayan hocalarımızın ataması yapıldı göreve başlıyor. Onlarla geniş çaplı bir toplantı yapacağız Allah’ın izniyle. Maalesef çoğumuz bilmiyor. Babam dahi biz hepimiz Kur’an-ı annemden öğrendik. 1959-60’lı yıllarda babama da annem öğretti. Ben Kur’an öğrendiğimi hatırlamıyorum. Çünkü annem daha küçükken bize okuttu. Dilimiz döndüğünde bize ilk önce Kur’an-ı öğretmişti. Babama okuma-yazmayı da öğreten benim rahmetli annem. Annelerin bu konuda daha çok azimli olduklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA) 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.