Bitlis Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'na katıldı

Bitlis Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'na katıldı

Bitlis Eren Üniversitesi İstanbul Grand Airport yerleşkesinde düzenlenen "Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması"na katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Havacılık, Bilim ve Teknoloji Fuarı (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen "Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması"na katıldı. Yarışmaya, İlim Yayma Cemiyeti sponsorluğunda elektrik-elektronik bölümü öğrencileri Seyithan Gök, Hakan Kartal ve Murat Şimşek katıldı.

"Gökyüzünün Gözü" isimli takımlarıyla, 85 takım ve 500'ü aşkın yarışmacının olduğu organizasyona, döner kanatlı insansız hava aracıyla katılan BEÜ öğrencileri, Bitlis'i temsil ettiler.

TEKNOFEST'in beklediklerinden daha verimli geçtiğini ifade eden Bilim ve Teknoloji Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi M. Fatih Kuluöztürk, temel bilimler ve mühendisliğe ilginin azalmaya başladığı bu dönemde, bilim ve teknolojiye gönül vermiş gençlerin bir araya gelmesi ve paylaşımlarda bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

Kuluöztürk, "Burada bulunmak bile oldukça önemli. Takım olarak kurduğumuz atölyede geceli gündüzlü yaptığımız çalışmalar ve verdiğimiz emeklerin karşılığını, böyle muhteşem bir etkinlikte bulunarak ve üniversitemizin adını temsil ederek almış bulunuyoruz. Bilim ve Teknoloji Öğrenci Topluluğu olarak, 14 farklı alanda yarışmaların düzenlendiği TEKNOFEST festivaline önümüzdeki yıl daha fazla alanda, daha çok takım ve öğrenci ile katılmak üzere gerekli çalışma ve planlamaları şimdiden başlattık. Ülkemizin teknolojik hamlesi olarak lanse edilen bu etkinliğe daha geniş bir katılım sağlayarak, ülkemizin bu alandaki hedefleri doğrultusunda gerekli olan yetişmiş insan ve iş gücüne katkı sağlamak temel amacımızdır. Bu bağlamda hoca ve öğrencilerin yanı sıra ilimiz idari birimlerinin ve iş dünyasının katılım ve desteklerini bekliyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler