Bitlis Valiliğinden roketatarlı saldırı açıklaması

Bitlis Valiliğinden roketatarlı saldırı açıklaması

Bitlis valiliği, önceki gün yol kesen PKK'liler tarafından askere roketatar ve uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateşinin bir saat sürdüğünü belirtti.

BİTLİS - Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, önceki gün yol kesen PKK'liler tarafından askere roketatar ve uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateşinin bir saat sürdüğü bildirildi.

 

Yukarıölek köyü mezarlığına geçmiş yıllarda öldürülen PKK'lilerin kemiklerinin gömülmesinin ardından bölgeden ayrılmayan 20 kişilik bir grubun mezarlığın 800 metre ilerisindeki Bitlis-Hizan karayolunun Bölükyazı-Çeltikli yol ayrımına giderek seyir halindeki araçları durdurarak, kimlik kontrolü yapmak istedikleri belirtildi.

 

Açıklamada, “Bölgede rutin devriye faaliyetleri yürüten kolluk kuvvetlerimiz vatandaşlardan gelen, 'seyahat özgürlüklerinin kısıtlandığı ve ulaşımlarının engellendiğine' ilişkin ihbarlar üzerine olay yerine hareket etmiştir. Zırhlı araçlardaki kolluk kuvvetlerimize, olay yerine yaklaştıkları esnada ormanlık alanda sivil vatandaşların arasına gizlenmiş oldukları tespit edilen PKK'lilerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır." denildi.

 

PKK'lilerce, yol güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerine, yaklaşık bir saat boyunca roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş edildiği belirtilen açıklamada, "Büyük bir sağduyu ile görevini yürüten güvenlik kuvvetlerimiz, ateşin geldiği alandaki sivillere zarar gelmemesi için ateşe karşılık vermemiş ve olayın başından beri sürekli megafonla uyarı yapmıştır.

 

Olay yerinde yapılan incelemede, PKK'lilerce atılan roket mermilerinin bölgedeki bir hayvan sürüsüne isabet etmesinden dolayı, yaklaşık 10 küçükbaş hayvan telef olmuştur. Ayrıca güvenlik kuvvetlerimizce kullanılan zırhlı araçlara ise 102 mermi isabet etmiştir. Ancak araçlarda herhangi bir hasar meydana gelmemiştir." açıklamasında bulunuldu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.