Bitlis Valisi, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı

Bitlis Valisi, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı

Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, ulusal yayın yapan bir gazetede ve bazı internet sitelerinde 5 milyon TL’lik usulsüz harcama yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Vali Orhan Öztürk, ulusal yayın yapan bir gazetede ve bazı internet sitelerinde 5 milyon TL’lik usulsüz harcama yapıldığı, ödeneklerin kurutulduğu, pahalı yılbaşı hediyelerin alındığı, valilik aracının İstanbul’da tutulduğu şeklinde yayımlanan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztürk,  iddia edilen olayla ilgili Nisan 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı müfettişlerince gereken incelemelerin yapıldığını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan harcamalar idari geleneklere, mevzuata, bölgenin içinde bulunduğu sosyal şartlara uygun, sosyal yardım ve geleneksel STK’lar başta olmak üzere eğitim, sağlık, engellilik gibi konularda çalışan vakıf ve derneklere, çocuklara, gençlere, hanımlara, güvenlik konusunda çalışan resmi kurumlara ve bu kurumlar aracılığı ile verilen cüzi desteklerdir.” dedi.

Öztürk, gençler, öğrenciler, esnaf ve 300 muhtarlar başta olmak üzere yerel yöneticilerin kültür gezilerine, irfan, edep ve ahlak konusunda yapılan çalışmalara katkı amaçlı destek verildiğini belirtti.

Sosyal alt yapıya yapılan farklı uygulamaların eksik ve yanlış değerlendirilebildiğini dile getiren Öztürk, “Yapılan ihalelerin davetiye yerine açık usulde yapılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına yönelik uygulamalar özellikle güvenlik yolları yatırımları her valilikte olduğu gibi hassasiyetle yürütülmüştür. Valiliğimizin temsil makamı oluşu sebebi ile ilin seçilmiş ve atanmış üst düzey bütün yöneticilerine ayrım yapılmaksızın getirdikleri hediyelere eş değer yılbaşı hediyesi alınıp verilmiştir. Tasarruflu olmak para harcamamak değildir. Yönetmek harcamaktır.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler