Bitlis Yayladere köyü kırsalında 130 kg patlayıcı imha edildi

Bitlis Yayladere köyü kırsalında 130 kg patlayıcı imha edildi

Bitlis’in Norşin (Güroymak) ilçesine bağlı Yayladere köyü kırsalında, 130 kilogramlık el yapımı patlayıcı, 25 elektrikli fünye ve 500 kilogram gıda malzemesi imha edildi.

Norşin (Güroymak) ilçesine bağlı Yayladere köyü kırsalında, PKK mensuplarınca yerleştirildiği iddia edilen 130 kilogramlık el yapımı patlayıcı, 25 elektrikli fünye ve 500 kilogram gıda malzemesi imha edildi.

Bitlis valiliğinden yapılan açıklamaya göre, PKK mensuplarının önümüzdeki günlerde ses getirici sansasyonel bir eylem yapmak maksadıyla Güroymak ilçesine bağlı Yayladere köyü kırsalında patlayıcı madde bulundurduğu, kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar ile askeri araçların geçişi sırasında patlatmak amacıyla eylem yapabilecekleri bilgisi üzerine Bitlis Valiliği'nin talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede arazi araması yaptığı bildirildi.

Operasyonda 130 kilogramlık el yapımı patlayıcı, 25 elektrikli fünye ve 500 kilogram gıda malzemesinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, ele geçirilen malzemelerin Güroymak Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla olay yerinde imha edildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.