Bitlis'in Dünü Bugünü ve Yarını konferansı

Bitlis'in Dünü Bugünü ve Yarını konferansı

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi tarafından, "Bitlis'in Dünü Bugünü ve Yarını" temalı konferans düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi tarafından, "Bitlis'in Dünü Bugünü ve Yarını" temalı konferans düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rahva Yerleşkesi Yahya Eren Konukevi'nde düzenlenen konferansa, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nasrullah Tanğlay, öğretim görevleri, bazı STK temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Memur-Sen'in kuruluşundan bugüne dek yaptıkları hizmet ve çalışmalara değinerek, konferansa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Konferansta konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, 2002 yılından önceki Bitlis ile bugünkü Bitlis'i kıyaslayarak, yapılan hizmet ve çalışmalara dikkat çekti.

Kiler, 2002 yılı öncesi Bitlis'in eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi ve istihdamda Türkiye'de son sıralarda bulunduğunu hatırlatarak, bugün yapılan hizmet ve çalışmalarla ilk sıralara yükseldiğini söyledi.

Kiler, "Yıllarca bu bölgenin insanını ötekileştirdiler. 'Sağlık yönünde hizmet vermeyelim. Eğitim yönünde eksik bırakalım. Yolları yapmayalım. İnsanların anne babası, kardeşi çocuğu gözünün önünde ölsün. Kendi devletine isyan etsin. Dağlara çıksın.' dediler. Kolay malzeme bulabilmek için dağlarda kullanacağı insanları rahat çıkarabilmek için bir amaç ve projeydi. Ne zamanki AK Parti kuruldu, Recep Tayyip Erdoğan geldi, İstanbul'da ne varsa Bitlis'te de o olacak dedi. Dünü bıraktık artık bu günlere geldik." dedi.

Kiler, 2002 yılından bu yana Bitlis'te, sağlık, eğitim, istihdam, ekonomi, ulaşım ve kültürel yönde yaptıkları çalışma ve projeler hakkında bilgi vererek, bugüne kadar Bitlis'e 12 miyar TL yatırım yaptıklarını hatırlattı. Konferans verilen yemek ikramıyla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler