"Bitlis’in yıllardan beri kronikleşmiş beli problemleri var"

"Bitlis’in yıllardan beri kronikleşmiş beli problemleri var"

​Bir araya geldiği mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yıllardan beri kentin kronikleşmiş beli problemlerini olduğunu ve bunu çözeceklerini belirtti.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ile bir araya gelen Saray Mahalle sakinleri, yıllardan beri var olan sorunlarını aktararak, çözüm istediler. Sorunların çözümü için valilikten destek isteyen mahalle sakinlerini dinleyen Ustaoğlu, yıllardan beri Bitlis’in kronikleşmiş problemlerini çözeceklerinin müjdesini verdi.

Vatandaşları dinleyen Ustaoğlu, “Sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza bir şekilde gerek valiliğimizin, gerek belediyemizin imkân ve hizmetlerini götürme noktasında, en üst düzey gayreti göstereceğiz. Bu anlamda biliyorum yoğun sıkıntılarımız, şikâyetlerimiz var. Yılların kronikleşmiş beli problemleri var. Bunların aşılması noktasında, tabi ki hemen bir anda belki gerek zamanımız, gerekse de imkânlarımız el vermiyor. Ama şunu özellikle ifade etmem gerekirse, biz burada ilin valisi olarak istiyoruz ki en ücra köşedeki vatandaşımızın da işiten kulağı, gören gözü, konuşan dilleri olmaya çalışalım. En azından onların valiye ulaşamıyoruz, devletin şurasına ulaşamıyoruz diye serzenişlerine karşı, biz ayaklarına gidelim. Notlarımızı alalım. Kısa vadede yapılabilecek ve elzem görülenleri yapalım. Orta vadede yapılacakların planlarını da birim amirlerimizle yapalım. Devletimizle vatandaşımızı buluşturup, karşılıklı ortak aklı ön plana çıkaracak şekilde, problemlerimizi çözme noktasında gereğini yapmaya çalışalım.” dedi.

En az hizmetin götürüldüğü mahallelerden biri olduğu siteminin kendilerine muhtar vasıtasıyla aktarıldığını dile getiren Ustaoğlu, en çok bu mahalleye geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “İlk göreve başladığımdan bu yana, bana hep en az hizmetin yapıldığı mahallelerin başında burasının geldiği serzenişi yapıldı. Benim de en çok geldiğim mahalle burasıdır diyebilirim. Bizde belediyemizin hizmeti noktasında buraya biraz çaba sarf etmeye çalıştık. Bazılarını hallettik. Bazılarını da hal etme noktasında inşallah gayretli olacağız.” Konuşmaların ardında Vali Ustaoğlu, mahalleye yaptıkları ve yapacakları hizmetler hakkında mahalle sakinlerine detaylı bilgi verdi.

Yerinde sorunlarını dindikleri için vali Ustaoğlu’na teşekkür eden mahalle sakinleri, var olan sorunlarını aktararak, çözümü için valilik ve belediyeden destek istediler. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler