​Bitlisli Peygamber Sevdalıları soğuğa aldırış etmedi

​Bitlisli Peygamber Sevdalıları soğuğa aldırış etmedi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, Türkiye geneli düzenlenen Siyer Sınavı'na dondurucu havalara rağmen Bitlis'te binlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde "O’nu Oku O’nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı’na Bitlis’te dondurucu havaya rağmen binlerce kişi katılım sağladı.

Metrelerce karın yerde olduğu ve soğuk hava nedeniyle yerlerin buz pistine döndüğü kentte sınava katılanlar, erken saatlerden itibaren girecekleri okulların önünde beklemeye başladılar. İl genelinde yaklaşık 3 bin katılımcı, 13 merkezde sınava girdi.

Sınava saatler kala bina sorumluları ve görevliler, görev aldıkları okullara gelerek sınav öncesi son hazırlıklarını yaptılar. Hangi kategoride kimlerin hangi sınıfa gideceğinin yazıldığı listeler, sınıfların kapılarına asıldı. Görevliler tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra saat 10.30’dan itibaren sınava girecek katılımcılar salonlara alınmaya başlandı.

Her yaştan vatandaşların katılım sağladığı sınav, Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis’te de saat 11.00’da çalınan zille başladı. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler ise dışarıda heyecanla bekleyerek, çocuklarını çıkmasını bekledi, başarıları için dua ettiler.

"Evliyalar şehri Bitlis’ten yaklaşık 3 bin kişi sınava katıldı"

Sınav hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Bitlis Koordinatörlüğü yetkililerinden Şahabettin Subaşı, olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılımın gerçekleşmesinin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek, sınava katılanlara ve sınavda görev alanlara teşekkür etti.

Subaşı, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli yapılan Siyer Sınavı ilimizde de büyük bir coşkuyla başladı. Peygamber aşkı bütün ailelere ulaşmıştır. Evliyalar şehri Bitlis’ten yaklaşık 3 bin kişi sınava katıldı. Merkezde, ilçe ve beldelerde, kar kış, yağmur çamur demeden yoğun bir katılım sağlandı. Katılımın bu şekil yoğun olması bileri ziyadesiyle memnun etti. Özellikle katılım sağlayanların yüzde 90’nı gençlerin ve çocukların oluşturması, geleceğe yönelik bizleri daha da umutlandırmıştır. Bu da gençlere Peygamber sevgisinin aşılandığı görülmektedir." dedi.

Sınavın yapılmasından emeği geçenlere teşekkür eden Subaşı, şunları söyledi: "Bizler evliyalar diyarı olan Bitlis’te bu coşkuyu yaşarken, Şeyh Said’in, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin torunları olarak onların yolunu takip edeceğiz. Peygamberin sevgisini ve aşkını bütün gönüllere yerleştirmek istiyoruz. Bitlis merkez, ilçe ve beldelerde 13 noktada yaklaşık 3 bin kişi katılım sağladı. Bu yoğun katılım aslında bizlere toplumun Peygamberine nasıl sahip çıktığını gösteriyor."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.