Bitlisliler: İlk teravihin verdiği haz anlatılmaz

Bitlisliler: İlk teravihin verdiği haz anlatılmaz

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in ilk teravih namazı için camileri dolduran Bitlisliler, ilk teravih namazını kılmanın verdiği duygu ve hazzın anlatılmaz olduğunu ifade ettiler.

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de ilk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti. Yatsı ezanın okunmasıyla birlikte kentin tarihi camileri ve mescitleri ilk teravih namazı için gelen insanlarla doldu. Camiyi dolduran vatandaşlar, ramazana ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşadılar.

Her yaştan vatandaş camilerde saf tutularak teravih namazı kıldı, ümmet coğrafyasındaki Müslümanlara dua etti. İmam hatipler ve vatandaşlar ise ilk teravihin heyecanını paylaştı.

On bir ayın sultanı ramazana kendilerini kavuşturduğu için Allah'a hamd eden Kurubulak Cami İmam Hatibi Sabrullah Baysan, ilk teravih namazının kılmanın heyecanını yaşayacaklarını belirterek, semt camisi olmasına rağmen, caminin dolup taştığını söyledi.

"Öncelikle bizleri on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kavuşturan Allah'a yüzbinlerce kez hamd olsun. Peygamber Efendimize de salatu selam olsun. Ramazan-ı Şerif'in ülkemize, milletimize, halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu gece ilk teravih namazını cemaatimizle birlikte kılacağız. Ramazan ayının kendisine özgü bir maneviyatı, atmosferi söz konusudur. Vatandaşlarımızın da ramazan ayında bu atmosfere olan ilgisi fazla olmakla birlikte, ilimizde coşkulu bir şekilde ibadet ve teravihlerle geçiriyoruz." dedi.

"Cami cemaatinde olduğu gibi biz cami görevlilerinde de güzel bir duygu ve heyecan var"

Kurubulak semtinde ramazanın, kentin diğer mahallerinden daha canlı geçtiğini, özellikle teravihlerden sonra semtteki çay içme kültürünün öteden beri var olan ve unutulmayan bir anı olduğunu hatırlatan Baysan, şunları söyledi:

"Camimizde ramazana özel olarak bir genel temizlik yaptık. Diğer bütün camilerimizde de bu yapılmaktadır. Teravih namazları için iç ses sistemlerimizi, vakitleri ve sahur vaktini belirtmek için minaredeki ses sistemlerini tamamıyla gözden geçirdik. Caminin iç genel temizliğini yaptık. Halılarımızı gül suyuyla yıkattık. Güzel koksun, vatandaşlarımızı manevi havaya daha iyi bir şekilde hissetsin diye elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu gece ilk teravih namazımızı kılarak, ramazan için ilk adımı atmış olacağız. Cami cemaatinde güzel bir duygu olduğu gibi biz cami görevlilerinde de güzel bir duygu ve heyecan var. Gün içinde de hem öğlen hem de ikindi vakitlerinde mukabeleler okunacaktır. Tüm halkımız davetlidir. Şimdiden ümmetin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum."

"Ramazanın akan gözyaşına şifa olması temenni ediyoruz"

İlk teravih namazının kılmanın verdiği duygu ve hazzın anlatılmaz olduğunu belirten vatandaşlardan Sabri Aysal, Hüseyin Mete ve Serkan Aktaş, ramazan ayını dört gözle beklediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Ramazan ayını dört gözle bekliyorduk. Bu gece ilk teravih namazımızı kılacağız. Bu apayrı bir duygudur. Gerçekten bu duygu anlatılmaz ancak yaşanır. Rahmet, mağfiret ve cehennemden azat olunacak bir ayın içerisine giriyoruz. Ramazanın Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu gece Müslümanlara dua edeceğiz. İlk teravihi kılmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşayacağız." şeklinde duygularını paylaştılar.

Ramazanın akan gözyaşına şifa olması temennisinde bulunan Servet Kaya ise Allah'ın insanları kulluk yapmaları için yarattığını, bu günlerin de insanlara fırsat olarak verildiğine dikkat çekti.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'i dört gözle beklediğini belirten Kaya, "Bugün ilk teravih namazını kılacağız. Aslında namaz anlatılmaz yaşanır. Yaşandıkça da onun lezzeti ortaya çıkar. İslam öyle bir şeydir ki yaşanmadan anlatılmaz. Sadece bir aya mahsus değildir bu ibadet. Ebedi olması gerekiyor. Allah bizlere bir ruh, bir beden vermişse, bunun karşılığında bizlerden kulluk, ibadet istiyor. İnşallah biz onu layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız." dedi.

Rıfat Toprak ve birçok vatandaş da ramazana kavuşmanın sevinci içinde olduklarını belirterek, ramazanın ümmette hayır getirmesi temennisinde bulundular.

Kılınan yatısı namazının ardında Kurubulak Cami İmam Hatibi Sabrullah Baysan, teravi namazının önemi ve kılınışı hakkında cami cemaatine bilgi verdikten sonra ramazanın ilk teravihi kılınmaya başlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.