Bitlisliler Kudüs için meydanlara indi

Bitlisliler Kudüs için meydanlara indi

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin "başkenti" olarak tanıma kararına karşı binlerce Bitlisli meydana inerek tepkisini ortaya koydu.

Bitlis'te faaliyet yürüten STK temsilcileri, Cuma namazının ardından, emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci Siyonist terör çetesinin "başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planını kitlesel eylemle lanetledi.

Cuma namazı sonrası merkez Ulu Camii önünde toplanan binlerce Bitlisli, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun ABD", "Kudüs Kırmızıçizgimizdir", "Kudüs Filistin'in Başkentidir" sloganıyla ABD'nin kararına tepki gösterdi. Her yaşta insanın katıldığı basın açıklamasına, elinde tevhid bayrağıyla tekerlekli sandalye ile gelen engelli vatandaş dikkat kaçmadı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cabir Durak okudu. İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduklarına dikkat çeken Durak, "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Amerika Başkanı Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir." dedi.

"Alınan karar bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır"

Asla kabul edilemez görülen bu karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini vurgulayan Durak, şunları söyledi: "İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, ABD'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür."

Durak, İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabileceğini ifade etti.

Durak, "ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli. Kudüs, son Peygamber'in risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de bizim için varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir. Yüz yılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir elbette. Asıl neden kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir. Tam da bu noktada en güçlü ihtarı kendimizden başlayarak millete ve ümmete yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması yapılan duayla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.