Bitlislilerden dışarıdan gelen vekil adaylarına tepki

Bitlislilerden dışarıdan gelen vekil adaylarına tepki

Bitlis'te faaliyet yürüten STK'lar, dışarıdan gelen vekil adaylarına tepki göstererek ili tanımayanların Bitlis'ten aday olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bitlis’te faaliyet yürüten Aktif Muhtarlar Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği ve Bitlis Merkez Engelliler Derneği, yaptıkları açıklamayla siyasi partilerin, Bitlis’in tarihini ve kültürünü tanımayan adayları göstermesinin kabul edilecek bir durum olmadığını bildirdi.

 

Bitlis merkez ve köylerde 90 muhtarın üyesi olduğu Aktif Muhtarlar Derneği adına açıklamada bulunan Dernek Başkanı İlhan Turgut, dışarıdan ihale usulüyle ısmarlanmış vekil istemediklerini belirtti.

 

Bitlis halkıyla iç içe olmayan, halkın ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarını bilmeyen, Bitlis’te yaşamışlığı olmayan adayların gösterilmesinin, Bitlis için bir kayıp olduğunu ifade eden Turgut, “Öncelikle tüm siyasi partilerin aday adaylarına başarılar diliyorum. Toplum ve millet tarafından hizmetle görevlendirilmiş olmak, kişi için seçilmişlik değildir. Sadece bir lütuftur. Aynı zamanda da bir imtihandır. Eğer görevli olma halimiz böyle görülmez de ayrıcalıklı olma şeklinde değerlendirilir ise,  yaptığımız hizmetlerden ne biz ne de başımızdaki muhataplarımız hakiki bir fayda sağlayabilir." dedi.

 

Aday belirlemede siyasi partilerin, halkın menfaatini gözeterek, onların içinden çıkmış, halkla hem hal olmuş şahısları tercih etmesi gerektiğine dikkat çeken Turgut, “Gönül isterdi ki, adaylar halk tarafından belirlensin. Maalesef adaylarımız Ankara’dan birileri tarafından belirleniyor. Sunulan alternatifler çoğunluğu değil, tekili temsil ediyor.  Bu memleketin tozunda, kışında, yazında, halkın örf ve adetlerini bilen, halkla barışık, halkın önüne çıkabilecek adaylar talep ediyoruz. Ismarlama milletvekili ve belediye başkanları toplum olarak istemiyoruz artık.” diye konuştu.

 

Türkiye Sakatlar Derneği ve Bitlis merkez Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Koçyiğit ise,  sivil toplum kuruluşu olarak Bitlis’i tanımayan, Bitlis’in dışından gelen sürpriz adayların gösterilmesini istemediklerini belirtti.

Koçyiğit, Bitlis’i tanıyan, Bitlis’te yaşayan, Bitlis'in örf ve adetini bilen, halkın inançlarıyla, kültürüyle barışık; halkın sosyal ve ekonomik durumunu iyi bilen, halkın içinden çıkmış, dürüst adayların tercih edilmesini tüm siyasi partilerden beklediklerini söyledi.İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler