Bitlis'te "15 Temmuz Destanı" kutlandı

Bitlis'te "15 Temmuz Destanı" kutlandı

15 Temmuz ABD destekli hain darbe girişiminin 3'üncü sene-i devriyesi münasebetiyle Bitlis'te bir program düzenlendi.

15 Temmuz ABD destekli hain darbe girişiminin 3'üncü sene-i devriyesi münasebetiyle Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi, Bitlis'te coşkulu program düzenlendi. 15 Temmuz destanı için ilk önce şehitlik ziyareti yapılarak dualar edildi.

Merkez Ulu Camii'nde hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için mevlit okutularak, dualar edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Gökmeydan'dan etkinliğin yapılacağı ulu Cami meydanına kadar açılan dev bayrakla meşaleli yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, sık sık tekbir getirdikleri görüldü.

Merkez Ulu Camii Meydanı'nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program şiirlerin okunması ve sineviyon gösterimiyle devam etti. Meydanda toplanan kalabalığa, '15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması canlı izletildi.

Programda Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Altun tarafından, "FETÖ ve Din İstismarı" konulu bir konuşma yapıldı.

Düzenlenen programda konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 15 Temmuz hain darbe girişiminde meydanlarda mücadele veren HÜDA PAR başta olmak üzere siyasi partilere, STK'lara ve Bitlis halkına teşekkür etti.

Tanğlay, "Fitneye yer vermememiz lazım. Kardeş olmamız lazım. Çapulculara meydanı boş bırakmamamız lazım. Ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmamız lazım. 15 Temmuz bir darbe girişimi değil, işgal girişimiydi. Eğer başarılı olsaydı, inan şu an Suriye'den, Irak'tan, Lübnan'dan, Yemen'den, Tunus'tan bir farkımız yoktu. Onun için ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise kanlarıyla destan yazan, kanıyla zafer yazan 251 şehide rahmet, 2 bin 193 gaziye de sağlık ve sıhhat dileyerek, o gün İstanbul Atatürk Havalimanında yaşananları anlattı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin, milletin ferasetiyle bertaraf edildiğini belirterek, konuşmasına başlayan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 15 Temmuz hain darbe girişimi, belki tarihimizde gördüğümüz en kalleş kalkışmanın başında geldiğini söyledi.

Çağatay, "Bu millet boğazından, çoluk çocuğunun rızkından, ekmeğinden, aşından, mutfağından kesmiş; onlar zerine giysin diye üniforma almıştı. Milletinin ırzını, namusunu, çoluk çocuğunu korusun diye bunlara silahlar almıştı. Bunlar bu üniformalarla silahları eline alıp, bu millete çevirmişler. Ama bir şeyler unutuyorlardı. Bu millet; istiklalini, istikbalini, özgürlüğünü, demokrasisinin yolundan ayrılmıyordu." dedi.

Düzenlenen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler