Bitlis'te 15 Temmuz Destanı programı düzenlendi

Bitlis'te 15 Temmuz Destanı programı düzenlendi

​15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin 2’nci sene-i devriyesi münasebetiyle Bitlis’te program düzenlendi.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin 2’nci sene-i devriyesi münasebetiyle Türkiye’nin dörtbir yanında olduğu gibi, Bitlis’te program düzenlendi. Merkez Ulu Camii Meydanı’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program şiirlerin okunması ve sineviyon gösterimiyle devam etti.

Meydanda toplanan kalabalığa, ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması canlı izletildi. İlahilerle devam eden programda kısa bir konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu,  15 Temmuz akşamı bir şarlatanın, bir meksubun, bir vatan haininin talimatlarına alarak, bu milletin üzerine bombalar yağdırıldığını belirtti.

Bu halkın üzerine bombalar yağdıranlar, halkın iradesini hesaba katmadıklarının altını çizen Ustaoğlu, “Bu milletin üzerine bombalar yağdırdılar. Bu milletin üzerine uçaklarıyla bomba yağdıranlar, o gece hesaba katmadıkları bir şey vardı. O gece adeta sel olup sokağa dökülenler, caddelere dökülenler, göğsünü tanklara siper edenler, kurşunlara siper edenler; neticede 250 şehit verdik, 2 bin 200’ün üzerinde gazimiz oldu. Ama Allah'a şükürler olsun ezanımızıda susturmadık,  bayrağımızı da indirmedik, bu memleketimizi de böldürmedik.” dedi. İlahilerle devam eden programda, meydanı dolduran halka yemek ikramı yapıldı.

Program yapılan duayla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler