Bitlis’te 193 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te 193 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 193 köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Bitlis yeniden kar yağışının etkisine girdi. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 193 köy yolu ulaşıma kapandı.

Valilik okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Fırtına, baca zehirlenmesi ve buzlanmaya karşı vatandaşlar uyarıldı.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar yağışı nedeniyle 193 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu yolların açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların da evlerin damlarını, ev ve iş yerlerinin önündeki karları kürekle temizlemeye çalıştığı görüldü.

Okullar bir gün süreyle tatil edildi

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez, Tatvan, Ahlat ilçe ve bağlı köylerde, 15 Şubat Cuma günü eğitime  bir gün süre ile ara verilmiştir.  Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.