Bitlis'te 240 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

Bitlis'te 240 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

2 günden bu yana Bitlis'te aralıksız devam eden kar yağışından dolayı 240 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Bitlis'te 2 günden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hayatın olumsuz etkilendiği kentte 240 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, okullar bugün tatil edildi.

Özellikle Rahva Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle araçlar yollarda mahsur kaldı. Yer yer maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Belediye ekipleri, kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolları ulaşıma açma çalışmasını sürdürüyor.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 240 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu yolların açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Vatandaşların da evlerin damlarını, ev ve iş yerlerinin önündeki karları kürekle temizlemeye çalışıldığı görülürken, kimi araç sahipleri ise kara gömülen araçlarını aramaya çalıştığı görüldü. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu kentte, hayat adeta durma noktasına geldi.

Okullar bir gün süreyle tatil edildi

Valilik, Bitlis'te okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Açıklama, "Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez, Tatvan, Güroymak, Hizan, Ahlat, Mutki ilçe ve bağlı köylerde,  8 Ocak Salı günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir.  Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.