Bitlis’te 246 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te 246 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis'te dün öğlen saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 246 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kara gömülen Bitlis’te köylerle irtibat kesildi. Okulların tatil olduğu ilde, 246 köy yolu ulaşıma kapanırken karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

 

Şehir merkezinde kar kalınlığı 55 santimetre olarak ölçülürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreyi aştı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle mahalle yolları, ana ve ara arterlerin trafiğe açılmasında aksaklıklar meydana geldi.

 

Vatandaşlar, yollarda ve caddelerde yürümekte zorluklar yaşadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren esnaf, iş yerlerini açmak için karla mücadele çalışması yürüttü. Kar temizle çalışmasının aksaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Bir yanda İl Özel İdare ekipleri kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun çalışma başlatırken, bir yanda da belediye ekipleri şehir merkezinde kapanan yolların açılması için çalışma yürüttü.

 

Perşembe gününe kadar etkili olacak kar yağışına karşı meteoroloji yetkilileri, vatandaşları ve sürücüleri uyardı. Kar yağışları nedeniyle görüş mesafesini daraltan sis, maddi hasarlı trafik kazalarının oluşmasına neden oldu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler