Bitlis’te 3 bin 400 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor

Bitlis’te 3 bin 400 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor

Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Bitlis'te 3 bin 400 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını söyledi.

Evden çıkamayacak kadar engelli olan vatandaşlara evde bakım hizmeti sunuluyor. Yaklaşık 5 bin engellinin bulunduğu Bitlis'te 3 bin 400 kişiye evden bakım hizmeti sunuluyor.

Tespit edilen ailelere evde bakım hizmeti için çalışma yürüttüklerini ifade eden Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, evden çıkabilecek imkanı olmayan engelli vatandaşın mağduriyetini en aza indirmek için evde bakım hizmetini sunduklarını söyledi.

Çakan, Bitlis'te 3 bin 400 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını aktararak, “Her insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımız farklı kategorilerde yer almaktadır. Evde çıkamayacak kadar ağır engelli olan vatandaşlarımıza evde bakım hizmetini sunuyoruz.” dedi.

Çakan, “Bu engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti olarak aylık 830 TL ücret ödüyoruz. Onların hayatlarını daha iyi sürdürmeleri için bu hizmet sunuluyor. Abi sadece para vermekle bu bitmiyor. Yılda en az bir kez bunların denetimleri yapılıyor. Gerek duyulduğunda da denetimlerimiz artabiliyor.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler