Bitlis’te 76 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te 76 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 76 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis’te ani bastıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinden itibaren il genelinde etkili olan kar yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü.

Yoğun yağış ve sis nedeniyle birçok araç yollarda mahsur kaldı. Tedbirsiz ve zamansız yakalanan araç sürücüleri ise kazalara maddi hasarlı kazalara neden oldu.

Okullar bir gün süreyle tatil edildi

Kar kalınlığı kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde 50 santimetreyi bulduğuna belirten Bitlis Valiliği etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Valilik açıklamasında, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde, YİBO ve pansiyonlu öğrenciler hariç, 12 Aralık 2018 Çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacaktır." denildi.

76 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 76 köyün yolunun ulaşıma kapandığını, yolların açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Öte yandan belediye ekipleri kent merkezinde, ana ve ara arterlerde ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmasını sürdürüyor.

Meteoroloji uyardı

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yağışların bölge genelinde yer yer yoğun kar yağışlı olacağını bildiren meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesi, rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklenildiğini söyledi.

Gece gerçekleşen en düşük sıcaklıklar Van ve Bitlis'te 1, Muş’ta 3 ve Hakkari’de 0 derece ölçülürken, günün beklenen en yüksek sıcaklıkları Van'da 5, Bitlis'te 3, Muş'ta 6 ve Hakkari'de 2 derece olacak. Bölge genelinde yer yer yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı oluşacağını aktaran yetkililer, soba zehirlemelerine ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.