Bitlis'te 8 ayda 365 uyuşturucu ve kaçakçılık olayına müdahale edildi

Bitlis'te 8 ayda 365 uyuşturucu ve kaçakçılık olayına müdahale edildi

Bitlis'te 8 ay içerisinde uyuşturucu kullanan ve satanlar ile kaçakçılara yönelik operasyonlar kapsamında 365 olaya müdahale edildi.

Bitlis'te uyuşturucu sağlayan, satan, kullanmaya alıştıran, teşvik eden veya özendirenlere yönelik operasyonlarda müdahale edilen 289 olayda 347 kişi hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 70'inin tutuklandığı ve operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bitlis'te uyuşturucu madde sağlayan, satan, kullanmaya alıştıran, teşvik eden veya özendiren uyuşturucu şebekelerinin tespit edilerek bertaraf edilmesi maksadıyla uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik çalışmalar yapıldı. 2017 yılı başından günümüze kadar toplam 289 olaya müdahale edilmiş, bu olaylarda toplam 347 şahsa adli işlem yapılmıştır. Yakalanan şahıslardan 70'i sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmış, yapılan bu çalışmalar neticesinde 24 şahıs ise adli kontrol kararı ile serbest kalmıştır." denildi.

Bitlis'in uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan performans değerlendirilmesinde Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldığının belirtildiği açıklamada, bu operasyonlarda ele geçirilenlerle ilgili şu bilgilere yer verildi: "123 kilo 255,17 gram eroin maddesi, 51 kilo 90,26 gram esrar maddesi,10 kilo 8,705 gram metamfetamin maddesi, 34,21 gram Afyon sakızı maddesi, 156 adet sentetik uyuşturucu hap, bir kilo 16 gram kokain maddesi ele geçirilmiştir."

Kaçakçılara yönelik 76 olayda 110 kişi hakkında işlem yapıldığının kaydedildiği açıklamada, "472 bin 302 paket kaçak sigara, bin 750 adet saat, 258 adet cep telefonu, 10 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.