Bitlis’te 89 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi

Bitlis’te 89 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi

Bitlis’te 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını geride bırakan 89 bin öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi.

Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşayarak, yaz tatiline girdi.

Bitlis’te de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 89 bin öğrenci karne alarak, yaz tatiline başlamış oldu.

Merkez Şemsi Bitlis Mahallesi'nde bulunan Şems-i Bitlis İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Düzenlenen törene katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, sınıfları tek tek dolaşarak çocuklara karnelerini dağıttı.

Çağatay, kentte 89 bin öğrenci ve 6 bin 455 öğretmenin tatile girdiğini belirterek, “2018-2019 eğitim ve öğretim yılını bugün Şems-i Bitlis İlkokulunda vermiş olduğumuz karneyle tamamlamış bulunuyoruz. Bitlis’imizde 742 eğitim kurumumuzda, yaklaşık 6 bin 455 öğretmenimizle 89 bin öğrencimizle çok şükür bir eğitim öğretim yılımızı başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Bu eğitim öğretim yılının Bitlis açısında başarıyla tamamlandığını memnuniyetle söyleyebilirim. Geçen hafta yapılan LGS sınavına öğrencilerimiz girdiler. İnşallah başarılı sonuçlar alacaklar. Yarında üniversiteye giriş sınavımız var tüm adaylara başarılar diliyorum. Farklı sebeplerle hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Program, öğrencilere karne dağıtımının ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.