​Bitlis’te 89 bin öğrenci karne heyecanını yaşadı

​Bitlis’te 89 bin öğrenci karne heyecanını yaşadı

Bitlis’te olumsuz hava şartlarına rağmen 89 bin öğrenci karne alarak, sömestri (yarıyıl) tatiline girmenin sevincini yaşadı.

Bitlis’te karne heyecanı yaşandı. 17 Eylül’de başlayan ilk dönem bu gün alınan karneyle yarıyıl tatiline girdi.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de sömestri tatili için karne dağıtım programı düzenlendi. Bitlis Beşminare Mahallesi Zübeyde Hanım İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törene katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet edip, karnelerini verdi. Karne dağıtım programına katılan aileler ise çocuklarının heyecanına ortak oldular.

Karne dağıtım programının ardında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çağatay, Bitlis’te 742 eğitim kurumunda 89 bin 436 öğrencinin karne heyecanını yaşadığını belirterek, sömestri tatilinde öğrencilere başarılar diledi.

Çağatay, “742 eğitim kurumumuzda 89 bin 436 öğrencimize karne takdim ediyoruz. Bitlis’imizin bu soğuk ama karlı ortamında hepsi karnelerini alacaklar. Kartopu oynamaya koşacaklar. Ben 5 bin 679 öğretmenimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Asıl başarı onlarındır. Yavrularımız Bitlis’te bu sezonu biraz karla geçirdiler. Ne yazık ki dönem dönem okullarımızı biraz tatil etmek durumunda kaldık. 17 Eylül’de başlayan ilk dönemimizi kazasız belasız başarı içerisinde geçirdik. Sömestri tatilinde çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Gelecek dönemde de inşallah onları okullarımızda sağlık ve huzur içerisinde bekliyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.