Bitlis’te doktorlar iş bıraktı

Bitlis’te doktorlar iş bıraktı

Samsun’da, Doktor Kamil Furtun’anın yapılan bir saldırı sonucu öldürülmesi, Bitlis sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi doktorlarından Dr. Kamil Furtun’un, uğradığı bir saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösteren Bitlisli sağlık çalışanları ve doktorlar, protesto amacıyla tüm Türkiye’de bu gün düzenlenen iş bırakma eylemine katıldılar.

Sabah saat 09.00 - 09.15 arası iş bırakma eylemi gerçekleştiren doktor ve sağlık çalışanları, eylemin ardından hastane önünde bir basın açıklaması düzenleyerek, olayı kınadılar.

Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya okuduğu basın açıklamasında yaşanan saldırının vahşi ve alçakça bir saldırı olduğunu belirterek,  “Bu mensur saldırı, şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan ve sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyoruz. En ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz.” dedi.

Gece gündüz demeden insanların sağlıkları için çalışan doktorlara yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla, Sağlık-Sen olarak çözüm önerileri ortaya koyduklarını belirten Kaya, “Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız ‘Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans’ kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen, şiddetin önüne geçilmemiştir. Görülmüştür ki mevcut uygulamalar yeterli değildir.” ifadelerini kullandı.

Şiddeti önleyici ve caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Kaya, hastaların canının sağlık çalışanlarına, sağlık çalışanların canının da devlete emanet olduğunu belirtti.

Kaya, “Acımız büyük, umudumuz kırıktır. Göksel Kalaycıoğlu, Ali Menekşe, Ersin Aslan ile dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmış ve kaygımız katlanmıştır. Sağlık-Sen olarak bu menfur saldırıyı lanetliyoruz, görev şehidimiz Kamil Furtun’a Allah'tan rahmet diliyoruz. Sağlık camiasının başı sağolsun” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.