Bitlis'te her gün bin 500 kişiye iftar yemeği

Bitlis'te her gün bin 500 kişiye iftar yemeği

Bitlis Belediyesi tarafından kurulan ramazan iftar çadırında her gün bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

Bitlis Belediyesi tarafından düzenlenecek ramazan etkinlikleri başladı. Atatürk Mahallesi'nde bulunan Gökmeydan'da açılan iftar çadırında her gün bin 500 kişiye yemek verilecek. İftar yemeğinin ardından teravih namazı için ara verilecek. Teravih namazından sonra her gün farklı ilahi ses sanatçıları tarafından ilahiler seslendirilecek ve Kur'an-ı Kerim okunacak.    

Ramazan ayı boyunca farklı etkinliklerin düzenleneceği ramazan etkinliklerinin ilk gününde, kurulan iftar çadırına halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kurulan iftar çadırında vatandaşlarla ilk iftarını açtı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla açılan iftar programında, ezanın okunmasıyla vatandaşlar iftarını açtı. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinliklerle ilgili konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, iftar çadırına gelemeyecek durumda olan ve tespit ettikleri engelli ve yaşlılar için karavana usulüyle evlere sıcak yemek servisi yaptıklarını söyledi.

"Tüm hemşerilerimizi aileleriyle birlikte iftar çadırına bekliyoruz"

Açtıkları iftar çadırında günlük bin ile bin 500 kişilik yemek verileceğini dile getiren Tanğlay, "Öncellikle hemşerilerimizin, İslam ümmetinin Ramazan-ı Şerif’ini kutluyorum. Ramazan ayı, bizim için İslam âlemi için çok önemli. Şenlik havasında geçirmek için böyle güzel bir etkinlik düzenledik. İnşallah bunu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Hem ramazan iftarı hem de ramazan iftarından sonra güzel programlar düzenleyerek, hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Günlük ortalama bin ile bin 500 kişilik yemek dağıtımı olacak. Teravih namazından sonra da programımız başlayacak. Birbirinden güzel ilahi sanatçıları, Kur’an dinletisi, tiyatro, semazen gösterileri başta olmak üzere güzel etkinliklerle halkımızın hizmetinde olacağız. Ramazan ayı boyunca bunu yapacağız. Bütün hemşerilerimizi aileleriyle birlikte iftar çadırına bekliyoruz." dedi.

İftar çadırına gelemeyen engelli ve yaşlı vatandaşlar için de evlerine sıcak yemek dağıtımına bugün itibariyle başlandığını hatırlatan Tanğlay, ramazan ayının bereketinden vatandaşların mahrum kalmaması için ellerinde gelen tüm imkânları seferber ettiklerini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler