Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Dimili Aşiretinin; Dede ve Erensayın aile fertleri arasında yaşanan husumet, barışla sonuçlandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Dimili Aşiretinin; Dede ve Erensayın aile fertleri arasında 5 yıl önce başlayan husumet, aile büyükleri Sait Şimşek ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Her iki aile fertlerinin arasındaki husumetin giderilmesi için Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, yapılan konuşmalarla devam etti.

Programda, barışmanın önemine binaen bir konuşma yapan Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, barışmak kadar güzel bir şey; küskünlükleri, dargınlıkları ortadan kaldırmak kadar bizi sevindiren bir olayın olmaması gerektiğini söyledi.

"Barışmak kadar güzel bir şey yok"

"Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının ki size acısın." ayetini hatırlatarak konuşmasına başlayan Geylani, "Barışmak kadar güzel bir şey yok. Küskünlükleri, dargınlıkları ortadan kaldırmak kadar bizi sevindiren bir şeyin olmaması lazım. Dolayısıyla hepimiz iman ettik, inandık, din kardeşiyiz. Bir Müslümanın, diğer bir Müslümana 3 günden fazla küs ve dargın kalması caiz değildir. İki Müslüman arasında, iki küsün ve dargının arasında, ilk önce selam verip, o küskünlük ve dargınlığı ortadan kaldıran en hayırlısıdır." şeklinde konuştu.

"Aramızdaki dargınlıklar, İslam'ın güzelliğinden uzaklaştığımız içindir"

İslam'ın güzelliğinden uzaklaşıldığı için bugün toplum içerisinde küskünlük ve dargınlıkların oluştuğuna dikkat çeken Geylani, şunları söyledi:

"Bugün aramızda kırgınlık, dargınlık, küskünlük varsa, biz İslam'ın güzelliğinden uzaklaştığımız içindir ki, onun acısını çekiyoruz. Burada kucaklaşacağız. İslam'ın o güzelliklerini hatırlayacağız. Kalbimizden, gönlümüzden kini, hasedi, ayrılığı ve kırgınlığı bir tarafa bırakıp; birbirimize karşı şefkatli, merhametli olacağız. Birbirimizin kusurlarını ifşa etmekten uzak durup, birbirimizin kusurlarını kapatma yarışı içine gireceğiz. Bu salonda melekler şahidimizdir. İnşallah bu gibi olaylar unutulacak. Eğer bir daha buna benzer olaylar vuku bulursa, burada hazır bulunan bütün cemaat, Hazreti Peygamberin bu hadisini unutmayacak. Elimizden geldiği kadar hayırda yarışacak, hayra anahtar, şerre kilit olmaya çalışacağız. Allah, sebep olanlardan razı olsun. Barışımızın sonunu hayır eylesin."

Her iki aile fertleri adına teşekkür konuşmasını yapan Dimili Aşireti reisi Sait Şimşek, barışın sağlanması için vekâlet veren aile fertleri başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani birer konuşma yaparak, barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Düzenlenen barış programı, her iki aile fertlerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek, kucaklaşmalarının ardından yapılan dua ve verilen ikram ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.