Bitlis'te kan davalı iki aile barıştı

Bitlis'te kan davalı iki aile barıştı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde iki yıl önce Bozkurt ve Gökçe aileleri arasında çıkan kan davası, düzenlenen törenin ardından barışla sonuçlandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Bozkurt ve Gökçe aileleri arasında iki yıl önce çıkan kan davası barışla sonuçlandı.

İki yıl önce Bozkurt ve Gökçe aileleri arasında çıkan kavgada, bıçakla yararlanan Metin Gökçek'in hayatını kaybettiği ve her iki aileden de 7 kişinin yaralandığı olayla başlayan kan davası, bölgenin ileri gelenlerin araya girmesiyle bugün düzenlenen törenle aileler barıştırıldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen barış törenine Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Oxin Medrese Müderrisi Şeyh Fethullah Ayte, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş atıldı.

Kur'an-Kerim tilavetiyle başlayan programda Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçelerinde kan davalı olan iki ailenin barışmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Gerçekleştirilen barış töreninde konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yapılan barış töreninin huzura vesile ve kalıcı olması temennisinde bulunarak, "Her iki aile arasında kalıcı bir barış sağlandı. Bu bizleri gerçekten mutlu etti. İnşallah bu barış, tüm husumetlerin ortadan kalkmasına vesile olur.  Vatandaşlarımızın kardeşçe ve dostça bir arada olmasını arzuluyoruz. Biz idareciler bunu sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyor ve göstermeye devam edeceğiz. Bu barışa vesile olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Program, İl Müftüsü M. Faysal Geylani'nin yaptığı duanın ardından, her iki aile fertlerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaşmasından sonra yapılan ikram ile sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.