Bitlis’te kar nedeniyle 228 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te kar nedeniyle 228 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis ve ilçelerinde 4 günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 228 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bitlis merkez Tatvan ve Hizan ilçelerinde ise kar nedeniyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Dün öğlen saatlerinden sonra bastıran şiddetli kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez Tatvan ve Hizan ilçelerinde okullar 2 gün süreyle tatil edildi.  Yoğun kar yağışı ve oluşan sisi nedeniyle Bitlis -Diyarbakır,  Bitlis- Tatvan, Tavan Van karayolunda birçok araç mahsur kaldı.

Yer yer trafik kazaları meydana geldi. Kazaların yaşandığı yerlere ambulans ve AFAD ekipleri sevk edilirken, İl Özel İdare ekipleri de yolda mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları yürüttü.

Gece saatlerinden itibaren kar yağışı, yerini şiddeti fırtına ve rüzgara bıraktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren İl Öze İdare ekipleri, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma yürütürken;  belediye ekipleri de kapanan mahalle ve ara arterleri açmak için harekete geçti.

Şehir merkezin kar kalınlığı bir metreye yaklaşırken, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştı. Meteoroloji yetkilileri yağışların devam edeceğini belirterek, sürücülere ve vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler