Bitlis'te KOSGEB bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bitlis'te KOSGEB bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (BTSO), öncülüğünde KOSGEB bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

BİTLİS-Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası toplantısı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, KOSGEB Bitlis Şube Başkanı Fatih Kaya ve çok sayıda esnaf katıldı.

KOSGEB’in Bitlis’te faaliyete geçmesi ile,  esnafa ve girişimciye ve yatırım yapmak isteyen küçük işletmeciye bir nebzede olsa katkı sunacağını ifade eden Tezcan, şöyle konuştu:

“Girişimcilik belgesi alan arkadaşlarımızın bundan faydalanması için, ekonomik ve katma değerine katkı sağlamak için bundan faydalanacağını inancındayız. Devlet kimsenin cebine para koymaz.  Bu verilen teşvik yasalarından faydalanmak için gayret göstereceksiniz.  İl olarak bugüne kadar KOSGEB şubesinin burada olmaması bir eksiklikti. Fakat bizler ‘K’ belgesini de ilimize kazandırarak sizlerin başka illere gitmenizi önlemiş olduk. KOSGEB’in vereceği destekle de kendi işinizi kuracaksınız. Belki işi olanlar bu işte daha da ilerleyecektir.”

Kendi ayaklarını üzerinde durmaları için kendilerinin üretmesi ve ürettiklerinin komşu ülkelere pazarlayacak duruma gelmeleri gerektiğinin altını çizen Tezcan, seçimlerden sonra Organize Sanayi Bölgesinde bulunan arazilerinin de satışa çıkarılacağını belirterek,  “Kendimiz çözüm aramalıyız. Kendimiz çözüm üretmeliyiz. Aksi taktirde bunu siyasi değerlerle değerlendirdiğimizde bu günün konumuna düşeriz. Bütün birimler bunu siyasete bulaştırmadan, siyasi desteği değil, devletin desteği alarak kalkınmamız gerekir.

 

Seçimlerden sonra Organize Sanayi Bölgesindeki arazilerimizi satışa çıkaracağız. Eğer ki Bakanlık borçlarımızı silerse, bu arazileri sadece dosya masrafları karşısında dağıtacağız. Amacımız Bitlislinin kendi işini kendisi kurmasıdır. OSB’de en az bin 500 gencimizi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Her şeyden önemlisi artık bu gençlerimiz, asgari ücret çalışması yerine kendi işini kurup, tüketici konumdan üretici konumuna geçmesi sağlanmış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

20 Mart tarihine kadar proje için başvuruların yapılacağını belirten KOSGEB Bitlis Şube Başkanı Fatih Kaya, projeyle ilgili katılımcılara geniş bilgi verdi.

 

Kaya konuşmasında, Türkiye’deki esnaf ve işletmelerin yüzde 99’u KOBİ olarak nitelendirildiğini, KOSGEB olarak bu işlemelerin tamamını desteklerinden faydalandırıldığını ifade ederek, “Bölgede yani Doğuda en çok faydalanılan desteğimiz girişimcilik desteğidir. Girişimcilik desteği KOSGEB’in 30 bin TL hibe, 70 bin TL kredi olarak verdiğimiz destektir. Bu destek için aradığımız en önemli şart, girişimcilik sertifikası olmasıdır. Resmi işleri ve gereken evrakları tamamlayan 18 yaşından bu büyük, esnaf ve işletmelerin tamamı bu desteğimizden faydalanmaktadır.” dedi.

 

Bilgilendirme programı, yaklaşık bir saat sürdü.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.