​Bitlis'te ​Kur’an kursu çocuklarının yılsonu etkinliği göz kamaştırdı

​Bitlis'te ​Kur’an kursu çocuklarının yılsonu etkinliği göz kamaştırdı

​Bitlis İl Müftülüğü bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş Kur’an kursu çocuklarının düzenlediği yılsonu etkinliği, oluşturduğu birbirinden renkli görüntülerle göz kamaştırdı.

Bitlis İl Müftülüğü bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş Kur’an kursu çocukları tarafından yılsonu etkinliği düzenlendi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rahva Yerleşkesi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı’nın ardından minik çocukların Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Birbirinden güzel ve anlamlı etkinliğin yapıldığı programda, minik çocukların canlandırdığı mehter takımı ve kıyafeti büyük alkış topladı.

Sahnede kurulan maketten Kâbe’nin etrafında temsili yapılan tavaf ise gerçeğini aratmadı. Seslendirilen ilahiler, sergilenen birbirinden güzel oyun, yapılan dualar, seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Yoğun bir katılımın sağlandığı program, çeşitli etkinliklerle devam etti. Miniklerin sergilediği performans, seyircilerin büyük takdirini aldı.

“Yarının büyükleri olacak olan çocuklarımız, bize Allah’ın bir emanetidir”

Yaklaşık 2 buçuk saat süren etkinlikte konuşan Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, bugünün küçükleri ve yarının büyükleri olacak olan çocukların, Allah’ın bize bir emaneti olduğunu söyledi.

Geylani, “ 4-6 yaş gurubu öğrencilerimize neyi verirsek onu alacak. Onlar bize Allah’ın bir emanetidir. Hepimizin onlara karşı sorumluluğumuz var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda bu daha iyi olacak. Bu bir başlangıçtı. Anne ve babalar olarak bu evlatlarımıza sahip olalım. İyi bir nesil yetiştirirsek, dünyamız da ahiretimiz de mamur olur. Ahirette bu çocuklar bizlere şefaatçi olurlar. Rabbim Ramazan-ı Şerif’inizi mübarek etsin. Bu çocukları da ülkesine, milletine, vatanına hayırlı evlatlar kılsın. Dinine hizmetkâr kılsın. Ömürleri uzun, amelleri salih olsun.” dedi.

Bitlis Vali Yardımcısı Tamer Kılıç ise böylesi güzel bir programı organize ettiklerinden dolayı il müftülüğü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 yaş Kur’an kursu çocuklarının yılsonu etkinliği, çocuklara verilen ödüllerin ardından, yıl boyunca çocukların Kur’an kurslarında yaptıkları çalışmaların sergilendiği serginin gezilmesiyle sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler