Bitlis’te ‘Kütüphane Haftası’ programı düzenlendi video foto

Bitlis’te ‘Kütüphane Haftası’ programı düzenlendi video foto

Bitlis İl Halk Kütüphanesi, 52’inci Kütüphane Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Bitlis İl Halk Kütüphanesi, 52’inci Kütüphane Haftası münasebetiyle program düzenledi. 

Kütüphane Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Çocukları kitap okumaya teşvik etmek için numaradan da olsa çocuklarımızın yanında elimize kitap alalım, okuyormuş gibi yapalım.” dedi. 

Çınar, Türkiye’de okuma oranının çok iyi olmadığını, başta anne ve babalar olmak üzere herkese okuma konusunda büyük görevler düştüğünü söyledi. 

 “Mutlaka okuyalım.” diyen Vali Çınar, “Çocuklar böyle eğitiliyor. Çocuklar çevresinde ne görüyorsa onu yapıyor. O kitabı anne babanın elinde ara sıra numaradan da olsa görsünler. Ama bu numaranın faydası var. Çocuk aileden ne görüyorsa bunu uyguluyor. Numaradan da olsa çocuklarınızın önünde kitap okuyun. Bunu bir slogan haline getirelim.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de istatistiklere bakıldığında kitap okuma durumunun hiç de iyi olmadığını belirten Çınar, “Bu gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında onlar yüzdelerle ifade edilirken, bizde binlerle ifade edilir. Dolayısıyla bu konuda karnemiz çok zayıf. İşin hak yönüne bakarsanız kütüphane haftasını kutlamayı en az hak edenlerden biri Türkiye’dir. Bu programı yapanları kutluyorum.” diye konuştu. 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şahin Koçi ise İl Halk Kütüphanesinin son durumu hakkında bilgiler vererek, bir yıl içinde kütüphaneden faydalanılan öğrencilere tablet bilgisayar hediye edeceklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Program, yıl içerisinde kütüphaneden faydalanan okurlara sunulan çeşitli ödüllerin ardında verilen ikramla sona buldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.