Bitlis'te Mevlid Kandili idrak edildi

Bitlis'te Mevlid Kandili idrak edildi

Hz. Muhammed'in (sav) veladetinin seneyi devriyesi münasebetiyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, 867 yıllık tarihi Ulu Camii'nde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan etkinlik, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Okunan Mevlid-i Şerifin ardından, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Müftü vekili Ramazan Çiftçi, Hz. Peygamberin ahlakına, adaletine, sevgi ve şefkatine dikkat çekerek, gençlerin Hz. Muhammed'i örnek alması gerektiğini vurguladı.

"Yağmur toprak için neyse peygamberler de kalpler için odur"

Çiftçi, "Yağmur toprak için neyse, peygamberlerde kalpler için odur. Ama bazı topraklar vardır ki taş gibidir. Yağmur yağar üzerinde sel gibi akar gider. İşte bazı kalpler de vardır ki taş gibidir. Peygamber gelmiş anlatmış, hayır demişler. Onun için şu dünyada gerçek manasıyla iman edenler de etmeyenler de olmuş. Kıyamete kadar bu böyle devam edecektir." dedi.

Hz. Peygamberin 23 yıllık dönemi içerisinde,  kız çocuklarını diri diri gömen ve kızlara miras vermeyenlerin, karıncayı ezmeyecek seviyeye geldiğini hatırlatan Çiftçi, şunları söyledi: "Hz. Peygamberin 23 yıllık dönemi içerisinde, kız çocuklarını diri diri gömen ve kızlara miras vermeyenler, karıncayı ezmeyecek seviyeye geldiler. Onun için Peygamberimiz, 'Benim ashabım gökteki yıldızlar gibidirler. Hangisini uyarsanız hidayete ulaşırsınız.' buyuruyor. Dolayısıyla böyle bir ümmet Resullullah dizlerinin dibinde yetişmiş, ondan sonra da dünyaya hâkim olmuşlar. Ama şu an bizim durumumuz biraz iyi değil. Eğer dünyada rahat etmek istiyorsak, ailemizle birlikte ahirette cennete girmek istiyorsak, Hz. Peygamberin hayatını okuyup, yaşamalıyız. Onun hayatında bizim için güzel örnekler olduğunu Kur'an da buyuruluyor."

Etkinlikte yapılan duanın ardından, Hz Muhammed'in kutsal emanetlerinden kabul edilen Sakal-ı Şerif (Lihle-i Şerif), halkın ziyaretine açıldı. Kuyruğa geçen halk, Sakal-ı Şerif'i öperek alnına sürdü. Düzenlenen program, yapılan ikramın ardından sona erdi.

İLKHA





































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.