Bitlis’te Müftülük kutlu doğum etkinliği düzenledi foto video

Bitlis’te Müftülük kutlu doğum etkinliği düzenledi foto video

Bitlis İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle Hz Peygamberi anma ve anlama programı düzenlendi.

İsmail Eren Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Abdürezak Ateş, Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Bitlis Valisi Orhan Öztür, kurum amirleri, STK temsilcileri, bölgenin kanaat önderleri, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kur’an-Kerimi güzel okuma yarışında Türkiye birincisi ve dünya ikincisi Yaşar Çuhadar’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, düzenledikleri programa katılanlara teşekkür etti.

Merkezde görev yapan İmam Hatiplerin Peygamberimizi metheden ilahilerin seslendirilmesiyle devam eden programda, kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Abdürezak Ateş, İslam coğrafyasında dökülen kana dikkat çekti.

“İslam bayrağını Muhammedi sevgiyle dalgalandırmayız”

İslam coğrafyasının her yerinde Müslümanların birbirinin kanını akıttığına vurgu yapan Ateş, “İslam âlemine eman ve emniyet yurdu olan İslam beldeleri bugün, Müslümanların Müslüman’a karşı bile canını, kanını, emniyette görmediği; canına ve malına, kanına ve namusuna, Müslümanların bile kastedebileceği kadar maalesef emniyetini kaybedecek beldelere dönüştü.” dedi.

Ateş konuşmasının devamında “Biz; işte bunu sorgulamak için bir kez daha peygamber aleyhisselamın gündemine girerek, O’nun Medine’sine girerek veyahut O’nu buraya taşıyarak bir kez daha yüreğimizi kalbi selime, beldelerimizi beldeyi emine çevirmek için buralardayız.” ifadelerini kaydetti.

Bir yerlerde yanlış yapıldığını belirten Ateş,  “Evet bir yerlerde sanki kablo koptu. O kabloları yeniden tamir etmeliyiz. Birlikte yaşamak için önce kendi içimizde birlikte yaşamayı oluşturmalıyız. Eğer iç dünyamızda, ötekileştirildiğimiz yüreğimizde yeniden Hz Muhammed aleyhisselam ile buluşturmazsak, medeniyet ülkesinin başkentinde yeniden İslam bayrağının Muhammedi sevgiyle dalgalanmazsa, insanlığa birlikte yaşama ahlakını taşımamız mümkün olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Program, Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmayla devam etti.

Program, yapılan duanın ardında sona erdi. Kızılay Bitlis Şubesi tarafından katılımcılara Osmanlı şerbeti ikram edildi.İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.