Bitlis’te mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi

Bitlis’te mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi

Bitlis merkez ve bağlı 3 ilçede yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat, kaçak sigara ve uyuşturucu madde ele geçirildi, aralarında PKK Hizan ilçe sorumlusunun da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Bitlis merkez, Tatvan, Hizan ve Ahlat ilçelerinde farklı adreslere yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat, 58 bin 390 paket kaçak sigara ve 203,23 gram uyuşturucu madde yakalandığı bildirildi. Baskınlarda gözaltına alınan 23 kişiden 7’si çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Tatvan ilçesinde örgüt propagandası yapmak, trafiği tehlikeye düşürmek, hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yapılan farklı uygulamada gözaltına 16 kişiden 5’inin tutuklandığı belirtildi.

Ahlat ilçesinde mühimmat yakalandı

Ahlat ilçesinde şüpheli şahısların evlerine ve iş yerlerine yapılan operasyonda, 3 adet 7,65 çapında tabanca, bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet yivsiz av tüfeği,  125 adet MKE yapımı 7,65 milimetre dolu fişek, 36 gram uyuşturucu madde ve 459 adet çeşitli markalarda uyuşturucu hap ele geçirildi.

Hizan’da PKK ilçe sorumlusu yakalandı

Hizan kırsalında bulunan PKK’lilerle görüşerek kırsal ve şehir yapılanması arasındaki irtibatı kurup, ilçe merkezinde PKK üyelerini organize ederek eylemleri yönlendirdiği ve sokak eylemlerinde aktif rol aldığı iddia edilen PKK ilçe sorumlusu E.K’nin tutuklandığı, gözaltına alınan B.Ç’nin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Bitlis merkezde uyuşturucu ve kaçak sigara ele geçirildi

Durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, B.Ş. adlı şahsın üzerinde ağırlığı 205,23 gram uyuşturucu madde eroin yakalandı. Gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

Öte yandan sürücülüğünü M.K’nin yaptığı minibüste yapılan aramada ise farklı markalarda 57 bin paket kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.