Bitlis’te namaz etkinliğine katılan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu

Bitlis’te namaz etkinliğine katılan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu

​Kur’an Nesli Platformu tarafından, Bitlis’te düzenlenen 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Namazla Diriliş Etkinliği” kapsamında, cami ve türeleri gezen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Kur’an Nesli Platformu tarafından, Bitlis’te düzenlenen 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Namazla Diriliş Etkinliği” kapsamında, cami ve türeler gezilerek çocuklara tanıtıldı. 15 günlük sürdürülen etkinlik kapsamında, çocuklara tarihi camileri gezdirerek, cami ve caminin önemi hakkında bilgiler verildi.

6-10 yaş çocuklar için yapılan ve üzerinde “Haydi çocuklar namaza”, “Hayat namazla güzeldir” yazılı ve görselinde bulunduğu tişörtleri giyen çocukların, çarşı merkezindeki yürüyüşü halk tarafından takdirle karşılandı. Çocukları gören kimi vatandaşlar alkış çalarak destek verirken, kimileri de bu güzel manzarayı kaçırmamak için fotoğraf çektiği görüldü.  

Hocalarının nezaretinde Beşminarelerden biri olan Şerefi Camiini gezen çocuklara, İslam’da camilerin önemi hakkında bilgiler verildi. Çocuklara; minber, mihrap, kürsü ve cami hakkında bilgi verilmesinin ardında, çocuklar saf tutarak iki rekât namaz kıldılar. Buradan ayrılan çocuklar şehir merkezinde tur atarak, Şeyhül Garip Türbesini ziyaret ederek dua ettiler. Türbe görevlisi tarafından çocuklara, şeyhül Garib’in kim olduğu hakkında bilgi vererek, türbelerde uyulması gereken kuralar anlatıldı.

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Bitlis Temsilcisi Suphullah Uysal, “2017 Kur’an Nesli Platformunun ‘Namazla Diriliş Etkinliği’ çerçevesinde bugün çocuklarımızla birlikte camileri geziyoruz. Tarihi camimizin ibadetgâhını, mihrabını, minberini, kürsüsünü öğrencilerimize tanıttık. Öğrencilerimiz bu işten hoşnut oldular. Bu etkinliklerin devamını istediler.” dedi.

Son olarak Uysal, cumartesi günü geniş katılımlı bir etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, Bitlis halkını yapılacak olan bu etkinliğe davet etti.

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.