Bitlis'te orman yangını

Bitlis'te orman yangını

Bitlis'e bağlı Yol yazı (Yam) köyü sınırında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı.

BİTLİS – Bitlis merkeze bağlı Yol yazı(Yam) köy sınırında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Köyün hemen arkasında otlarla kaplı dağda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla etrafa yayılarak dağda bulunan ormanlık alana sıçradı.

Köy sakinleri yangını söndürmek için kimi kürek, kimi de elinde bulundurduğu ağaç yapraklarıyla yangını söndürmeye çalışırken, bir taraftan da köye yakın ve merkeze bağlı Saray mahalle sakinleri de yangının mahalleye sıçramaması için çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre yangının söndürülmesi için itfaiyeye haber verilmesine rağmen itfaiyenin olay yerine yaklaşık bir buçuk saat gecikmeyle geldiği ve sonrasında tekrar geri döndüğü ardından yaklaşık 20 dakika sonra yeniden olay yerine gelip, müdahalede bulunduğu iddia edildi.

Dağda meydana gelen yangının söndürülmesi için sadece bir itfaiye aracının müdahale etmesi mahalle ve köy sakinlerinin tepkisine neden oldu. Hem Belediye hem de ormanda görevli itfaiye araçlarının yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan yangın mahalline bir buçuk saat gecikmeyle gelmesine kızan vatandaşlar kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalıştılar. Bu sırada Hayvanları dağda olan kimi vatandaşlar da hayvanlarını kurtarmak için ormanlık alana girdiler.

Vatandaşların çabası ve itfaiye ekibinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.
(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.