Bitlis’te PKK baskınlarında 23 kişi gözaltına alındı

Bitlis’te PKK baskınlarında 23 kişi gözaltına alındı

Bitlis polisi tarafından PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, 23 kişi gözaltına alındı.

Bitlis Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada:

“Şanlıurfa İli Suruç ilçesinde, meydana gelen patlama neticesinde ülke genelinde gerçekleştirilen eylem ve saldırılar ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğünce yapılan kontroller ve çalışmalar neticesinde;

Tatvan ilçesinde bir araçta yapılan kontrolde, olası bir terör eyleminde kullanılmak üzere ilimize getirildiği değerlendirilen, bir adet bixi ağır makinalı silah ve silaha ait bir adet şerite sarılı vaziyette 76 adet fişek ele geçirilmiştir. Araç sürücüsü M.A. isimli şahsın üzerinden, M.A. adına ve kendisinin resmi bulunan sahte emniyet mensubu (Başkomiser) kimliği ile, başka kurumlara ait sahte kimlikler bulunmuştur.” ifadeler yer aldı.

Açıklamanın devamında,  “Terör Örgütüne Üye Olmak ” suçundan 3 yıl bir ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.B. isimli şahıs yakalanarak, Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Tatvan’da eylem gerçekleştirme hazırlığı içerisinde bulunan D.G. ve B.O. isimli yaşı küçük iki şahıs, yapılan işlemlerin ardından Savcılık talimatına istinaden ailelerine teslim edilmişlerdir. İl ve ilçelerde PKK/KCK örgüt mensubu olduğu değerlendirilen 23 kişinin gözaltına alınarak haklarında gerekli adli işlemlere başlanmıştır.” Açıklamasında bulunuldu.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.