Bitlis'te seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Bitlis'te seçim güvenliği toplantısı yapıldı

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçimlerinin güvenliği için Bitlis'te toplantı yapıldı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçiminin Bitlis'te huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik, "Seçim Güvenliği Toplantısı" Bitlis Valisi Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirildi.

31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinin Bitlis'te huzur ve güven içerisinde tamamlanacağını belirten Çağatay, milletin iradesinin sandığa en güzel şekilde yansıması için kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevler bulunduğunu kaydetti.

Çağatay, "Kamu görevlileri olarak tarafsızlık ilkesine bağlılığımızı göstererek, demokratik olgunluk içerisinde bir seçimin gerçekleşmesine yönelik valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, emniyet ve jandarma teşkilatlarımız seçim sonuçlanıncaya kadar ilimiz genelinde her türlü emniyet ve asayiş hizmeti için 24 saat görevleri başında olacaklardır. Bizlere düşen temel görev, seçmenin sandığa güvenli bir şekilde giderek kendi hür iradesiyle oyunu kullanmasıdır. Bu vesileyle seçiminin ülkemize ve Bitlis'imize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Seçim süreciyle ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecinde yetkili birimler ve seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklara ilişkin sunumun yapıldığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler