Bitlis’te stratejik planlama eğitim programı düzenlendi

Bitlis’te stratejik planlama eğitim programı düzenlendi

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Stratejik Planlama Yenilikçilik ve Problem Çözme Teknikleri Eğitimi” programı düzenlendi.

Bitlis Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Stratejik Planlama Yenilikçilik ve Problem Çözme Teknikleri Eğitimi” programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz’ın yanı sıra İl ve ilçelerden gelen kamu çalışanları da katıldı.

Milli eğitimin AR-GE birimi tarafından düzenlenen ve 5 gün süreyle devam edecek olan stratejik planlama eğitimiyle, kurumlar arası iletişimi güçlendirmek, geleceği daha iyi tasarlama, zaman ve kaynak israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Programın açılış konuşmasını yapan Korkmaz, bir işin başarıya ulaşmasının planlı ve projeli bir çalışmayla mümkün olabileceğini söyledi.

‘İki günü bir olan zarardadır’ hadisini örnek vererek stratejik planlama ve projenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Korkmaz, “Maalesef bu gün yaşadığımız hayata hiçbirimiz planlı ve projeli çalışma kültürünü geliştirmemişiz. İnanıyorum ki, hiçbir kurum çalışanı veya bir aile yarın ne yapacağı, akşam evde çocuklarıyla nasıl bir vakit geçireceği ve neler yapabileceği hakkında plan çıkarmıyordur.” dedi.

Problemin, bilmemek olmadığını pratiğe geçirememek olduğunu belirten Korkmaz, şunları ifade etti: “Uygar dünyada medeni olan insanların, değeri olan insanların bir programı var. Adam programını yapar, gündemini yazar, akşama kadar bunların ne kadarını yaptığını veya ne kadarını yapmadığının hesabını yapar. Gerçekleştiremediklerini neden gerçekleştirmediğini, gerçekleştirememenin nedeni nedir ve ne zaman bunları gerçekleştireceğinin hesabını yapar.”

Program, 5 gün boyunca Stratejik Planlama Uzmanı Ekonomist Sami Erturul’un vereceği eğitimle devam edecek ve eğitim programı sonunda katılımcılara sertifika verilecek.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.