Bitlis’te tek katlı evlerin olduğu mahalle tamamen kara gömüldü

Bitlis’te tek katlı evlerin olduğu mahalle tamamen kara gömüldü

Üç gün boyunca aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, Bitlis’te tek katlı evlerden oluşan mahalle tamamen kara gömüldü.

Türkiye’de en çok kar alan kentlerden biri olan Bitlis, son kar yağışıyla birlikte adeta Sibirya’yı andırıyor. Üç gün boyunca aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kentteki tek katlı evler tamamen kara gömüldü.

Kar yağışının etkisini yitirmesiyle birlikte ortaya çıkan manzara insanları hayrete düşürdü. Yoğun tipiden sonra evler, araçlar ve aydınlatma direkleri dahi kara gömüldü. Yağışların en çok etkili olduğu Rahva bölgesinde ise hayat durdu.

Özellikle Hüsrevpaşa Mahallesinde bulunan tek katlı konutlar, tamamen kara gömüldü. Bazı evlerin kapıları ve çatıları kardan dolayı görünmez oldu.  Mahallede yaşayan Şakir Selçuk, yoğun kar yağışından dolayı mahalledeki tek katlı evlerin kar altında kaldığını söyledi.

Evinin önünde biriken karları kürekle temizlemeye çalıştığını ifade eden Selçuk, “Şu anda yerde yaklaşık 2 metre kar var. Kar yağışından dolayı Bitlis’te hayat felç oldu.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.