Bitlis’te Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle başladı

Bitlis’te Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle başladı

​Bitlis’te Turizm Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.

15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası nedeniyle Bitlis’te bir program düzenlendi.

Bitlis Kültür Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kültür Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan, ne kadar güzelliğe sahip olursanız olun, ciddi bir tanıtım yapılmadıktan sonra istenilen sonuçlara ulaşılmadığını, kentte bu yıl turizme daha çok yatırım yapacaklarını belirterek, katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Vali Ustaoğlu, Anadolu’nun tarihi, kültürü ve doğa güzelliğiyle turizm için adeta bir cennet olduğunu hatırlatarak, “Bin yıl önce silinmez mührünü vurduğumuz Anadolu, uhdesinde barındırdığı sayısız değerlerle, tarih boyunca dünyanın hep göz bebeği olmuştur. Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm, sektör olarak ülkelerin en önemli gelir kaynaklarının başında gelmektedir. Bu anlamda turizm sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı olmasının ötesinde, artık turizm açısında da çok ciddi potansiyeli kendi bünyesinde barındırmaktadır.” dedi.

Türkiye, dört bir yanıyla kültür ve medeniyet kokan bir coğrafyaya ev sahipliği yaptığını dile getiren Ustaoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye, dört bir yanıyla kültür ve medeniyet kokan bir coğrafyaya ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, nereye bakarsanız bakın, her yerde hem tarihin izlerini, binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliğini yapan bu Anadolu coğrafyasında, birçok medeniyetin izlerini görmek mümkün. Bunun yanında da her türlü doğa güzelliği de kendi bünyesinde barındıran bir ülkeye sahibiz.”

Konuşmaların ardında farklı dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardında program, halk oyunları gösterisiyle devam etti. Programın sonunda Bitlis konulu resim ve fotoğraf sergisi gezildi.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.