Bitlis’teki Etnografya Müzesi ziyaretçi bekliyor

Bitlis’teki Etnografya Müzesi ziyaretçi bekliyor

Bitlis'in eski yaşayış tarzını anlatan ve 2005 yılında açılan Etnografya Müzesi ve Ahlat’ta bulunan Selçuklu Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Bitlis'in eski yaşayış tarzını anlatan ve 2005 yılında açılan Etnografya Müzesi ve Ahlat’ta bulunan Selçuklu Müzesi ziyaretçilerini bekliyor. Bitlis Mahalle Başı Askerlik Şubesinin yanında bulunan Etnografya Müzesi, bölgede var olan şiddetten dolayı ziyaretçi alamıyor.

İçinde demir işçiliğinden, halı dokumacılığına, körükçülükten bastonculuğa, yöresel el sanatlarından tarihi bulgulara kadar Bitlis tarihinin kalıntılarının olduğu Etnografya Müzesi ziyaretçi anlamında eski günlerini arıyor.

Bölgedeki kaos turizmi bitirdi

İlk açıldığı yıllarda cüzi bir miktar da olsa ücretli olan Etnografya Müzesi, alınan kararla ziyaretçilerine ücretsiz olarak hizmet veriyor. Daha önce yerli ve yabancı turistin gezdiği Etnografya Müzesi, son zamanlarda bölgede artan şiddet olayları nedeniyle turist çekemiyor. Turizmin sıfırlandığı bölgede en çok tarihi müzeler ve yerler ziyaretçilere hasret kalıyor. Sadece il merkezinde yaşayan vatandaşların ziyaret ettiği müze, yeniden eski ziyaretçilerin gelmesini bekliyor.

Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Şahin Koçi, ilk 6 aylık zaman diliminde Etnografya Müzesini ziyaret eden yabancı turist sayısının 184 olduğunu ifade etti.

Koçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bitlis merkezde bulunan Etnografya Müzemizi 3 bin 691 yerli 184 yabancı turist ziyaret etti. Ayrıca Ahlat’ta bulunan müze ve Selçuklu mezarlığını ise 9 bin 837 yerli bin 462 yabancı turist ziyaret etti.” dedi.

Koçi, öte yanda yine ilk 6 aylık zaman diliminde Bitlis’e 36 bin 277 yerli, bin 71 yabancı olmak üzere toplamda 37 bin 348 turistin geldiğini söyledi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.