Bitlis’teki sağlık personellerinden basın açıklaması video

Bitlis’teki sağlık personellerinden basın açıklaması video

Bitlis Devlet Hastanesi sağlık personelleri, Ramazan Bayramı arefe gününde hasta yakınları tarafından uğradıkları saldırıyı kınamak için basın açıklaması yaptılar.

Bitlis Devlet Hastanesi personeli, Acil servis önünde toplanarak,  Ramazan Bayramı arefe gününde hasta yakınları tarafından uğradıkları saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Yoğun bakımda görev yapan hemşirelere hasta yakınları tarafından yapılan saldırı ve hakareti kınamak için bir araya gelen sağlık personelleri, bu tür şiddet olaylarının artık son bulmasını istediler.

Amaçlarının sadece Bitlis halkına hizmet etmek olduğunu belirten Sağlık Memuru Erol Öndaş, fedakâr ve özverili şekilde işini yapmaya çalışan yoğun bakımda görevli hemşire arkadaşlarına kendini bilmez onlarca kişinin saldırdığını, kendilerinin bu şekilde bir saldırıyı ve de hakareti hak etmediklerini söyledi.

Olay günü yaşanan saldırıyı hatırlatan Öndaş, “Hastanın duran kalbi yoğun gayretler sonucu yeniden çalıştırılarak hayata döndürülmüş ve tedavilerinin devamı için en uygun ortam olan görevliler ile hasta haricinde hiç kimsenin girmemesi gereken yoğun bakıma alınmıştır. Söz konusu hastanın yakınlarına aralıksız bir şekilde sürekli hastanın sağlık durumu hakkında bilgi verilmesine rağmen hasta yakınları doyumsuz bir şekilde diğer hastalarında sağlıklarını tehlikeye atarak yoğun bakım kapılarını zorla açarak yaklaşık 40 kişi yoğun bakım servisine zorla girmişlerdir. Görevli arkadaşımızı acımaksızın darp etmiş, diğer görevli arkadaşlarımıza ağır hakaretlerde bulunmuşlardır. Serviste kullanılan araç gereçlere zarar verip, kapı camlarını dahi kırmışlardır. Böyle bir durumda hiç bir şekilde yoğun bakımda olmaması gereken görevli harici ve bu sayıdaki bir kalabalığın içerde yarattığı arbede esnasında başka bir hastanın hayati risk yaşaması ve hayatını kaybetmesi halinde bunun sorumlusu kim ya da kimler olacağı bellidir.” dedi.

Öndaş, açıklamasının devamı da ise şunları söyledi: “Hal böyle iken kendini bilmez bir şekilde ve nedeni bilinmeyen bir öfke ile bu durumun acısını görevi sadece orada hastaların tedavisinde görevli bir sağlık çalışanını acımasızca kadın erkek demeden hep birlikte darp etmek hangi akla, mantığa, vicdana sığar? Biz sağlık çalışanları 7/24 halkımızın mutluluğu ve sağlığı için görev yapmaktayız. Ailemiz ve çocuklarımızdan ayrı kalarak hasta ve hasta yakınlarımızı görmekte onların dertlerine çare olmak için çaba harcamaktayız. Fakat elimizde sihirli bir değnek varmış gibi anında tüm dertlerine çözüm bulmalarını istemektedirler.”

“Şiddete uğrayan çalışanlara baskı uygulanarak, davacı ve şikâyetçi olmaları engellenmektedir.” diyen Öndaş, “Son yaşadığımız şiddet olayında gördüğümüz gibi dayak yiyen, hakarete uğrayan ve suçlu ilan edilen yine sağlık çalışanı olmuştur. Onlarca kişinin saldırısına uğraması kamera kayıtlarında alenen ortadayken özür dilemesi istenen yine sağlık çalışanı olmuştur. Artık kimseden yaptığımız iş için teşekkür bile beklemiyor, aksine teşhis ve tedavilerinde bulunduğumuz hasta ya da yakınlarının saldırılarına uğramamak için deyim yerinde ise dua ediyoruz. İstediğimiz tek şey burada hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan sağlık çalışanlarına fiziki ve sözlü şiddetin son bulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Devlet Hastanesi sağlık personeli yapılan basın açıklamasının ardından tekrar görevlerinin başına döndüler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.